Рони О'Съливан: Сезонът ми е кошмар

OFFNews 01 ноември 2016 в 18:08 5091 5

Най-разпознаваемият играч на снукър в света Рони О'Съливан направи равносметка на сезона си досега пред Евроспорт.

"Кошмар" - гласи кратката оценка на Ракетата, който признава, че възрастта вече му тежи, а разширяването на географията на спорта в посока Далечния Изток го уморява страшно много.

Той се отказа от участие в турнира в Гуанджоу, въпреки че се намираше в Китай по това време. В надпреварата Evergrande China Championship, която стартира днес, ще вземат участие 16 елитни играчи - първите 10 в света, най-добрите 4-има за сезона и двама с "уайлд кард", номинирани от китайските власти. Вместо Рони край сукното ще заеме място двукратният световен шампион Марк Уилямс, който по този начин ще вземе минимум 15 000 лири, дори и да отпадне в първия кръг.

"Определено сезонът ми не е велик. Точната дума е малък кошмар. От 15 изиграни мача може би имам 2-3 много добри. Причините? Може би изграх твърде много демонстративни двубои (б.а. включително и в София). Кой знае. Знам само, че у мен се засилва мисълта, че не мога да разчитам само на снукъра.

Това е нещо, което искам и обичам да правя, но нещата стават много тежки в днешни дни. Ако не печелиш турнири редовно, парите не са големи. Изискванията пък не са малки. Разбирам, че това са изискванията на играта и ги приемам. Не мисля за отказване, защото чувствам, че все още имам какво да предложа. Затова се и завърнах. Реалността обаче се оказа по-лоша, отколкото си представях.

Снукърът ми липсваше страшно много. Не самата игра, а обстановката около нея, играчите, феновете, хората от телевизията, официалните лица. Те са част от живота ми. Пък и като играч на снукър никога не съм имал шеф.

Ще се опитам да намеря отново баланса между участията и тренировките, за да отговоря на очакванията на феновете ми, които не са ниски. Трудно ми е, но не ме разбирайте погрешно - оставам и се надявам да обърна нещата в своя полза. Разбирам, че най-добрите ми дни са отминали, но нещата понякога се променят за една минута", споделя Ракетата в блога си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

5

Red or Dead

02.11 2016 в 20:18

Нищо лично,Izi, определено не съм съгласен с коментара ти,Но единствената ми причина да драсна някой ред беше, че ти(според мен поне) не биваше да “окачествяваш“ ТОЧНО Рони като.......“лигльо“(дори и в този момент ми звучи нелепо).

29217

4

Лопе де Вега

02.11 2016 в 07:38

Когато е във форма и не е под влияние на някое от настроенията си е великолепен! За съжаление е малко по-чувствителен, отколкото е полезно за тази игра и това все по-често му личи. Годините също си казват думата. Вече няма да видим онзи прочут фрейм от 5 минути и 18 секунди. За съжаление! Колкото до "лестърската гад" - толкова са различни, че не знам на каква основа да ги сравнявам, може би освен според титлите им. Но пет световни титли са нещо неоспоримо, нали? Главното за мен е да се наслаждавам на добра игра, предпочитанията към един или друг състезател са нещо вторично. Ето един от фаворитите ми - Дин. Много го харесвам, но това което направи в Дачин беше безобразие. Тази игра не заслужава такова отношение. Ние също!

Поздрав!

29585

3

Izalina

02.11 2016 в 01:18

Нищо лично, Ред, просто не си съгласен с коментара ми - няма нужда да го окачествяваш.
Признавам целия огромен талант на Ракетата, гледам го с голямо удоволствие, познавам и биографията му, но не можеш да отречеш, че има не малко случаи, в които подценява противника, демонстрирайки превъзходството си, което понякога му играе лоша шега. Не казвам, че непременно губи - напротив. Отвява ги с лекота в общия случай, но не пея в общия хор, колко е Единственият.

И днес бих гледала с кеф мачове и на Пол Хънтър (светла му памет) и на дядо Дейвис и изобщо, извинявай, ако те засегнах, но за мен няма Единствен в нито една област. Пък и се надявам на новото поколение да доразвие макс талант, ко толкова...

За протокола и за Валентино Роси не викам, дори целият свят да се тръшка по него, ако и да е велик.

63994

2

Red or Dead

02.11 2016 в 00:01

“““Не че ще ти подмина поредно показно 147, срещу кой да е от фаворитите де :)“““““

Интересно КОЙ е този който е “фаворит“ в мач с/у......РАКЕТАТА!?!?!?!?


@Изче,....много неадекватен коментар(сори)....не знам от кога и колко гледаш снукър, но недей казва НИКОГА за Рони, че се...“лигави“........изобщо коментара ти е изключително неадекватен и тенденциозен.......

Няма лошо да си симпатизант на “веселяка“,но в сравнение с Рони всички са аматьори......Рони е ИЗВЪНЗЕМЕН....ГЕНИАЛЕН....НЕПОВТОРИМ.....

Дай Боже да жив и здрав и да ни радва още време....едва ли в близките 1000 години е възможно да се роди такъв гении.....

29585

1

Izalina

01.11 2016 в 20:40

Голям си, Ронка, ама много се лигавиш :)
Да, щото можеш да си го позволиш вероятно.
Вярвам, че си заделил някоя кинта, ако наистина се окаже, че не можеш да разчиташ вече само на снукъра, но пък практиката сочи, че и само с демо-та и реклами може да се свързват двата края - справка - кеф ти тенис, кеф ти футбол :)

Прости ми откровението, но предпочитам да гледам лестърската гад в челата на турнирите. Не че ще ти подмина поредно показно 147, срещу кой да е от фаворитите де :)
Успех