Изненадите в Престън не спират - Мартин Гулд изхвърли Марк Селби

OFFNews 09 февруари 2017 в 12:02 3214 0

Изненадите на турнира по снукър Гран при в Престън продължават.

Поредната поднесе Мартин Гулд, който елиминира световният шампион и водач в ранглистата Марк Селби с 4:3 и си осигури място в топ 16 на престижната надпревара.

Само преди седмица Гулд не беше сигурен, че ще участва в Престън, но успя да достигне до полуфиналите на турнира "Мастърс" в Берлин.

Макар и да не защити титлата си отпреди година, той взе последния билет за Престън, като се нареди на 32-о място по пари през сезона и това го изпрати да игра е в "Гуилд Хол".

35-годишното бивше крупие пое контрола над мача от самото начало, като поведе с 2:1 фрейма с чудесни брейкове от 72 и 142, който е и най-високият в кариерата му.

Световният шампион не искаше да се даде лесно, изравни резултата, но в решителния фрейм сгреши и Гулд се възползва от шанса си и спечели.

"Ако не го държите далеч от масата, то неизбежното - да загубите, ще се случи. Неслучайно е световен шампион", коментира скромно Гулд.

Шампионът от Берлин Антъни Хамилтън пък беше разгромен с 4:0 фрейма от Марк Алън, който не му остави никакви шансове с брейкове от 55, 85, 78 и 140 и в 1/8-финалите ще се сблъска с Уенбо Лян.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови