Дзюнхуей на финал в Дачин след бой над Тръмп

OFFNews 28 октомври 2016 в 19:18 4052 1

Китаецът Дин Дзюнхуей се класира на финала на ранкинг турнира по снукър в Дачин (Кит), след като се наложи безапелационно с 9:4 фрейма над Джъд Тръмп.

Финалът е в неделя, а съперник на 29-годишния китаец ще бъде победителят от 1/2-финала между Марк Селби и Стюърт Бингам, които се изправят един срещу друг в събота.

Дин Дзюнхуей даде да се разбере кой ще е господарят на зеленото сукно още в първата сесия, като поведе с 6:0 фрейма.

От третия до шестия фреймове Дин не позволи на опонента си да запише нито точка. Все пак в края на първия сеанс 27-годишният Тръмп успя да се върне в срещата. Носителят на шест ранкинг купи записа срещу името си брейкове от 81 и 90 точки за изоставане от 2:6.

Втората сесия не започна по най-добрия начин за състезателя от Бристол, който изгледа поредното показно на Дзюнхуей. Азиатецът се прояви със серия от 61 точки за 7:2, но в следващите две партии Тръмп се задейства, макар и да беше вече късно.

Въпреки усилията си да окаже някаква съпротива англичанинът не успя да го стори. Дзюнхуей реализира брейкове от 134 и 72 точки за крайната победа с 9:4 фрейма. Това бе 14-и сблъсък между двамата състезатели и осма победа за Дзюнхуей.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

1

Лопе де Вега

28.10 2016 в 21:12

Стана добър мач. Не това, което очаквах, но все пак съм доволен. Двамата са мои фаворити, но от Тръмп очаквах малко повече. Добре, че се събуди за седмия фрейм. Доволен съм. Утре - Бингъм финалист?

Поздрав!!