Монитори на задните седалки ми трябват, за да пускам имейли, обясни купувачът на джипа за 200 бона

Владимир Йончев 08 декември 2015 в 20:16 43916 44

Имейли ще пуска през мониторите на задните седалки чиновникът, който поръча с държавни пари джип за 198 000 лева.

Тъй като ние не можем да си обясним как е възможно това и имаме съмнения, че ще ни повярвате, че някой може да каже такова нещо, прилагаме стенограма на изявлението и линк към аудиозаписа.

Разговорът се води между кореспондента на Дарик радио в Пловдив и директора на Южноцентрално държавно предприятие Ботьо Арабаджиев.

Записа можете да изслушате този линк към Дарик радио. Най-интересното започва на 1:20 мин от началото на файла:

Дарик радио: Това е страшно скъп автомобил. За какво са тия монитори на задните седалки? Нещо по-специално ли трябва да гледат?

Ботьо Арабаджиев: Налага се да контактуваме, имейли си пускаме, постоянно сме в някаква кореспонденция.

Секунди преди това горският началник обяснява и другите изисквания, които има към бъдещата си придобивка:

Какво му е интересното на кожения салон? По-лесно се поддържа. 

Това не е за мен. Надали изобщо ще се кача на този автомобил, вземам го за централното управление.

Изискването е да е минимум 7-местен. Моите служители постоянно са в командировка. Ние обслужваме четири области. И трябва да пътуват понякога с два автомобила и решихме да вземем по-луксозен автомобил. Какво лошо има в това?

Обясненията му са в рязко противоречие с думите на земеделската министърка Десислава Танева, която е негов принципал. Днес, докато призоваваше хората да дарят по 5 лева от всяка елха на деца с аутизъм, Танева защити покупката на 4 джипа за близо 800 000 лева общо с мотива, че те ще се използват за луксозен ловен туризъм.

Опорната точка обаче явно не е стигнала толкова бързо до шефа на Южноцентрално държавно предприятие в Смолян Ботьо Арабаджиев, според който джипът ще се използва за командировка на служители. Същата теза Арабаджиев каза и пред OFFNews, когато преди огласяването на скандала потърсихме мнението му за целесъообразността на покупката.

Държавните горски предприятия са общо 6 на брой и са създадени в края на предишното управления на ГЕРБ като шапка на горските стопанства, които преди са се отчитали директно на министерството. В 4 от 6-те предприятия в последните месеци са обявени обществени поръчки за закупуване на нов високопроходим джип на стойност 160-165 хиляди лева без ДДС.

В едно от четирите предприятия - това в Сливен, поръчката вече е спечелена и джипът е доставен. Явил се е само един кандидат, който е предложил максималната цена от 165 000 лева без ДДС и е спечелил по критерия "най-ниска цена".

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!