Министър Танева няма да спре купуването на джипки по 200 бона - били за скъп ловен туризъм

Николаос Цитиридис 08 декември 2015 в 13:08 30397 70

Десислава Танева

Джиповете за 200 хил. лева, които 4 от 6-те държавни горски предприятия са си поръчали, са за "скъп ловен туризъм". Това заяви министърът за земеделието Десислава Танева по време на пресконференция, която даде началото на благотворителна кампания с коледни елхички в помощ на деца с аутизъм.

Министър Танева бе категорична, че няма да спре обществените поръчки на горските предприятия.

И докато пет лева от всяка купена елхичка ще отидат в помощ на кампанията, Десислава Танева не сметна за нужно да коментира подозрително високата цена на джиповете, които горските предприятия в Смолян, Габрово, Благоевград и Сливен са си поръчали.

Ето как отговори министър Танева на въпроса на OFFNews не са ли 200 хил. лева много за един джип:

Всяко от тези предприятия е със съответните планове за работа със съответните планирани финансови резултати. В обхвата на тези предприятия се извършва и съответна дейност като ловен туризъм, включително и с много чуждестранни гости и това е един скъп туризъм. Оттам насетне, ние като принципал търсим единствено и само резултатите по отношение на управлението на различен вид дейности. Ние търсим изсветляване на сектора, финансов резултат и мерките, които сме взели срещу незаконните дейности в горите. По всички тези показатели ние ще дадем в края на годината специална пресконференция и вие ще видите подобрение във всяка една от позициите. Всичко останало е въпрос на преценка на мениджмънта. Ние търсим резултати от гледна точка на събиране на приходи и каквито търси обществото. Относно опазването на гората.

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews