Изпрати ни протокола от секцията, нека го сравним с официалните резултати!

ОFFNews 27 октомври 2015 в 21:42 14218 13

Съмнения за фалшификации на изборните резултати започнаха след публикуването на секционните протоколи на страницата на ЦИК.

Недоверието се засили и заради хаоса в зала "Армеец" както и от това, че ЦИК все още не е обявил данните за избирателната активност.

Един от възможните варианти за фалшификации е следният:

Секционната комисия прави малка грешка в протокола - неволна или нарочна.

Трима от комисията се качват в колата, която кара чувалите с бюлетините към ОИК. В колата тримата членове на комисията подменят чувала или бъркат в него и правят невалидни част от бюлетините на съперниците им.

В ОИК (зала "Армеец" в София) преброителят вижда грешката в протокола и започва да брои бюлетините. Установява се, че протоколът не отговаря на съдържанието на чувала, който вече е подменен. И така в ЦИК като официални резултати се вписват данните от подменения чувал с бюлетини.

Тази технология е отдавна известна, но никога досега не е имало доказателства, които да я потвърждават.

Ние също не можем да я потвърдим или отхвърлим без помощта на хилядите членове на комисии, наблюдатели, застъпници и граждани.

Затова OFFNews се обръща към тях с призив:

СНИМАЙ ПРОТОКОЛА ОТ ТВОЯТА СЕКЦИЯ И НИ ГО ИЗПРАТИ!

Всички получени снимки ще качим в OFFNews.

След това всеки може да ги сравни с публикуваните от ЦИК официални резултати и заедно ще питаме откъде идват разминаванията.

Обръщаме се и към обикновените избиратели, защото на теория протоколът от всяка секция би трябвало да се залепи на вратата на сградата, в която е било гласуването. Вече имаме множество сигнали, че на практика на много места това не се е случвало.

Множество съмнения възникнаха и заради липса липса на преференции. Много хора пишат, че не намират преференцията си в протоколите.

Изпращането на снимка до редакцията най-лесно става от бутона СНИМАЙ НАРУШЕНИЕ, ИЗПРАТИ СИГНАЛ в страницата на OFFNews горе вдясно (най-горе на мобилната версия). Можете да го направите и чрез e-mail на [email protected].

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!