Заснеха задръстванията на Околовръстното с дрон, готвят протести и блокади (видео)

OFFNews 05 декември 2016 в 10:00 22046 2

Инициативиният комитет на Горна баня засне с дрон тежкия трафик на Околовръстното шосе в София - участъка от АМ "Люлин" до бул."Бъкстон".

Това е най-натоварената част от "пръстена" на София, която се "строи" почти 10 години - категорични са горнобанци.

Видеото показва трафика сутрин в час пик, както и вечер. Виждат се неспиращи върволици от коли и тирове.

Извършено е и преброяване на ввтомобилите, които са преминали от ключовите кръстовища на Околовръстното.

Преминали за 1 час сутрин коли през кръстовишето на Борис III и Околовръстен път, изходящи към Бояна:
Леки коли София: 1364
тежкотоварни: 35
Бус: 23

"Натовареността в този участък стана непоносима след пускането на Северна скоростна тангента, а държавата отказва да започне изграждането, заради предполагаемата висока цена от 300 млн. лева за 3 г.", оплакват се жителоте на Горна баня, които са пряко засегнати от тежкия трафик.

Оказва се, че за държавата не представлява трудност да гласува подарък от 1,2 млрд. лева за Русия по АЕЦ "Белене", 4 млрд. лева загубени в КТБ, ежегодно по 1,5 млрд. лева, откраднати от картела на горива... Но 100 млн. на година са проблем, тъй като все още не са разпределени между фирми, близки до властта", протетсират горнобанци.

Те подчертават, че засегнати от все по-интензивните задръствания по този участък са жителите на Люлин, Суходол, Горна баня, Овча купел 1 и 2, Бояна, Княжево, Филиповци, както и хилядите, идващи ежедневно от Перник.

"Ако бездействието на институциите продължава, ние сме твърдо решени да преминем към форма на гражданско неподчинение и блокиране на пътища", казват от Инициативния комитет на Горна баня.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови