Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Вижте размерите на бунта в Харманли (видео)

OFFNews 24 ноември 2016 в 17:38 25057 31

Порой от камъни и дървета срещу полицаите, запалени гуми, обърнати кофи за боклук, облаци от дим.

Бежанският център в Харманли днес следобед се превърна в бойно поле, а кадрите, които пристигат от там, свидетелстват за бунт, който досега не се е случвал у нас.

Стотици мигранти построиха набързо барикади от дървета, запалени гуми и кофи за боклук и влязоха в директен сблъсък с полицията и жандармерията.

За да поддържат огъня и да държат надалеч силите на реда, демонстрантите изнесоха от сградата дюшеци, столове, мебели. Наложи се служителите в бежанския център да бъдат изведени на безопасно място.

Протестиращите настояват да бъде отворена границата със Сърбия.

Преди обяд постъпи сигнал за нарушаване на обществения ред, на който се отзоваха служители от РУ – Харманли и жандармеристи, информира директорът на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски.

Той уточни, че във връзка със случая има образувано досъдебно производство по чл. 325 от НК – за хулигански действия и повреждане на имущество.

„Предприети са всички необходими действия, за да не се допусне нарушаване на обществения ред и сериозни инциденти“, твърди Терзийски.

На място има допълнителни сили от районните управления край Харманли, както и жандармерийски сили от Бургас и Кърджали. В зависимост от ситуацията, има готовност силите да бъдат увеличени или редуцирани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12038

37

косата

20.02 2017 в 12:40

Грозна гледка

25665

34

Victimized

24.11 2016 в 22:53

О Мунчо, ти си единствения който може да обедини срещу себе си всички, в иначе така разделения форум.
Аз съм за това едно общество да има правото да изгради живота си и дома си по начина който то прецени. Толерастите и глобалистите са на мнение, че хората когато не са доволни от собственото си положение, могат да отидат на готово, в уредена държава и там да си търсят щастието. Но това си безотговорно. Не искам да се правя на мъж, но ако моята държава беше раздирана от война, щях да съм там , за да се бия и умра за това което обичам.
Когато отидеш някъде на гости спазваш правилата на хората които те приемат, ако не ти харесва, не ходиш. Да се сърдят на Сорос, че не е напечатал по реалистична картинка за България в листовките с които ги агитират.

12738

33

Mr Hivaga

24.11 2016 в 21:25

Нещо не виждам никакви действия от защитници на бежанците и на така наречените европейски ценности ,според които трябва да приемаме емигрантите, а на думи ги имаше доста. Митов, Реформатори или ДСБ, Трайчо, Хелзински комитет хайде излезте не се криите :) защитете европейските ценности.

12678

30

ovgun

24.11 2016 в 20:11

Не виждам какво толкова се е случило. Но ми е смешно, че са пратили катаджии и водното им оръдие май засече.

77927

28

El Commandante

24.11 2016 в 20:07

Ми гръмнете двама трима в тъпите кратуни и ше се укротят нещата.
Останалите-на самолета и в Мосул и Кабул и всичко е точно, никой не е канил ОЩЕ мангали в и без тва пренаселената ни страна...
 
X

Да помогнем на украинските деца!