Ексклузивно Президентът избра Димитър Главчев за служебен премиер

Столичани не дават трамвай №6 (снимки)

OFFNews 06 февруари 2016 в 16:40 6912 8

Снимка Сергей Антонов

Протест срещу закриването на трамвайна линия № 6

Граждани излязоха на протест в защита на трамвай № 6, който променя маршрута си заради строежа на метрото. Те се събраха на последната спирка на трамвая при басейн Спартак.

Според демонстрантите общината е планирала в края на февруари закриване на поредния екологичен, електротранспорт, за да осигури достъп на автомобили до новата сграда на Софийския районен съд.

Протестиращите стартираха и подписка за запазване на трамвайното трасе. Едно от нещата, срещу които негодуват хората е това, че им се казват разнопосочни неща. “Казват ни, че ще спрат трамвая само временно, но ние не знаем спрян трамвай да е пускан повече - нито 9, нито 2. Кметът Фандъкова каза, че трамваят се спира. Кой ни лъже? Кметът на София или кметът на Лозенец? Освен това не е направено проучване дали трамваят се ползва или не”, категорични са организаторите.

Те са изпратили писма до редица институции с искане да вземат отношение по казуса. Сред тях са кметът на столицата Йорданка Фандъкова, председателят на общинския съвет Елен Гердижков (ГЕРБ), всички общински съветници, държавният и софийският омбудсман, комисиите за защита от дискриминация и за защита на потребителите. Писма са били изпратени и до комисаря по транспорт Виолета Брулц, комисаря по екология Кармену Вела и до Джовани Ла Вия, шеф на парламентарната комисия по околна среда и публично здраве в ЕП и Михаел Крамер, шеф на парламентарната комисия по транспорт и туризъм в Европейския парламент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови