Спешни медици в София отново на протест

OFFNews 12 октомври 2016 в 15:09 3444 0

Част от спешните медици в София излязоха на спонтанен протест заради заради недостига на лекари и медицински сестри в Центъра за спешна помощ в София. 

Повод за протеста е оставката на д-р Драгослава Балова, която е четвъртият завеждащ смяна, напуснал в рамките на четири месеца. 

Спешните медици се оплакват, че работата се увеличава, а броят на екипите намалява. Те настояват и за реформа в Центъра за спешна помощ и повече сигурност по време на работа. 

Медиците са изпратили писмо с исканията си и до здравния министър Петър Москов. 

Протестът ни не е свързан с пари, но усещането за липса на сигурност и на справедливост ме карат да си тръгна”, коментира пред Нова телевизия д-р Драгослава Балова.

„Трябва да има строги правила за приемане на адресите. Не може да работят толкова малко екипи на смяна и някой да иска ние да пристигаме навреме”, допълни тя.

Старшата сестра Борислава Колева пък заяви, че непрекъснато се налагат глоби, като се очаква шест екипа на смяна изпълняват по 150 - 200 повиквания. 

Шефът на Спешния център в София д-р Георги Гелев призна, че има недостиг на кадри, но според него няма сериозна причина за недоволство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови