Протест трупа грамада от камъни в памет на Тодор

OFFNews 14 януари 2016 в 15:36 8041 8

"България е Враца". Под това мото ще се проведе протест в София с искане за справедливо наказание за убийството на 18-годишния Тодор Йорданов в центъра на Враца. 

Протестът ще започне в 18.30 часа пред Съдебната палата, като след това шествието ще стигне до сградата на Народното събрание. 

"Носете камъни да направим ГРАМАДА на жълтите павета в памет на Тодор и всички жертви на липсата на правосъдие и държавност", пишат организаторите на протеста във Facebook.

"България е окупирана от Мафията. Сякаш няма държава, няма държавници, няма институции, няма народ... Не се подлъгвайте по ПР акциите на Главния прокурор. Той е част от проблема, не от решението. Знаете ли едно знаково разследване, с което е спечелил дело? За да имаме гаранции за справедливост, трябва прокуратурата да стане отчетна и прозрачна, а не да остава феодално владение", пишат организаторите на протеста.

В същото време на мълчалив протест ще излязат отново жителите на Враца. Протестът е организиран от съученици на убитото момче. 

Протестното шествие ще започне в 19.30 часа на площад "Македония" и ще премине по улиците на Враца, в това число и през мястото, където, след побоя, почина 18-годишният младеж.

В интернет се разпространява и петиция с искане на доживотни присъди за убийците на Тодор. Петицията вече е подкрепена от над 13 хиляди души.

На 12 януари 32-годишният Иван Дамянов и 36-годишният Десислав Дамянов пребиха до смърт 18-годишното момче. Двамата са обвинени в причиняване на смърт по непредпазливост след нанасяне на лека телесна повреда. Прокуратурата е поискала и най-лекото наказание за двамата - 5 години затвор. 

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови