Полицаи опитаха да свалят плакат за Борисов на протест в Димово

OFFNews 17 април 2016 в 16:35 3277 0

Снимка faktograf.bg

Полицаи опитаха да свалят плакат за премиера Бойко Борисов по време на протест в град Димово за лошото състояние на главен път Е-79. 

Служители на реда и частни охранители се намесиха в протеста и поискаха да бъде свален плакат с надпис „Бойко направи видима и тъмната страна на Луната”, както и бяла шапка с емблемата на БСП, носена от зам.-председателя на областния съвет на БСП Димитър Велков.

Това стана пред десетките социалисти от общините Видин, Белоградчик, Ново село и Грамада, който бяха дошли да подкрепят протеста на димовчани, съобщи faktograf.bg.

Протестът бе свикан, за да се постави искането за незабавно решаване на проблемите с трагичното състояние на този участък от главен път Е-79 и стартиране на строителството на обходен път. 

„Ако искахме да политизираме, щяхме да дойдем с червените знамена и червените тениски, както бяхме направили на предишните два протеста на БСП, когато излязохме отново с искания за главен път Е-79. Ние сме тук като граждани и дойдохме от различни общини, защото проблемът не е само на Димово, а на цялата Видинска област”, коментира Димитър Велков.

Проектът за ново трасе Димово – Ружинци е от 60-те г., но едва правителството на Пламен Орешарски стартира реализирането на първия етап, обхващащ обхода на град Димово и с. Бела. Бе обявена обществена поръчка за избор на строител и на 8 август 2014 г. бяха отворени ценовите оферти. Новото правителство обаче прекрати обществената поръчка. 

Участъкът от главен път Е-79 има многобройни остри завои и висока денивелация и това затруднява преминаването на тежкотоварните автомобили, пътуващи от и за Дунав мост 2. Проблемът съществува от години, но с пускането в експлоатация на моста е станал още по-остър, защото трафикът се е увеличил многократно и през моста преминават средно по 2000 превозни средства на ден.

С новото трасе трябваше да бъде решен и отдавнашен проблем на живеещите в Димово и Бела с шума и вибрациите от колите и със замърсяването на въздуха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови