Не 2000, а 300 бежанци ще има в село Бояново - успокои областният на Ямбол

OFFNews 29 октомври 2016 в 16:25 6935 2

Снимка boyanovo.info

Селото е активно в обичаите и празненствата. Местните са направили дори сайт.

Стотици хора протестираха днес в ямболското село Бояново срещу изграждането на бежански лагер в селото. На протеста освен жители на селото, дойдоха и хора от друг градове на страната. 

Протестиращите носеха трикольори и транспаранти с надписи: „Бежанците – вън!“, „Бояново - на българите!“. Исканията им бяха на границата да има ограда, която да се охранява от полицаи и военни.

Местните се притесняват, че в ямболското село ще бъдат настанени много повече хора, отколкото е населението на Бояново. В селото живеят около 500 човека, предимно възрастни хора, а слуховете сочат, че там се очаква да бъдат настанени 2 000 бежанци. Местните са категорично против, тъй като смятат, че ще се превърнат в малцинствов собственото си село.  

На протеста пристигна и областният управител на Ямбол Димитър Иванов, който обясни, че центърът в Бояново ще бъде от затворен тип и отрече та да се настаняват 2 000 човека.

Той обясни, че на площадка ще бъдат поставени около 52 фургона за около 300 човека, а селото ще бъде охранявано от полиция. На връщане от Бояново част от протестиращите блокираха за минути пътя между Ямбол и село Окоп в знак на протест. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

1

El Commandante

29.10 2016 в 17:59

Не били 2000 ми 300, АБЕ ДЕБИЛИ НЕНОРМАЛНИ, ЕДИН Е ТВЪРДЕ МНОГО БЕ!

В Ада ше горят всичките боклуци, които се нагъзиха на Меркел.
Все някой ден ше дойде време да отговаряте, нещастници.