На протест: Пернишко село без вода от Бъдни вечер, блокира пътя за Сърбия

OFFNews 03 февруари 2017 в 10:41 3681 0

Жителите на пернишкото село Мещица блокираха движението по пътя за Сърбия. Те протестират, защото голяма част от къщите нямат вода още от Бъдни вечер, съобщи bTV. 

Хората ползват външни тоалетни и кофи с вода. На този фон, сметките си вървят. В Мещица се оплакват, че инкасатор идва два пъти годишно, останалите фактури са на база и има изравнителни.

„7-8 срещи съм правил с управителя на ВиК Перник г-н Витанов. Разговаряли сме, но дотам. Ефект никакъв. Ежедневно, телефонът е в мен, обикалям, търсим аварии, няма такива. Отивам на резервоара и се обаждам на дежурната, ще имаме ли вода в село Мещица? „Да, кмете, помпите работят”, а всъщност то се чува от пътя, че помпите не работят”, каза кметът Деян Станимиров.

Росен Паскалев от дружеството посочи, че проблемът е в дългото трасе, студената зима и трудния достъп. До момента са установени две тежки аварии и „в момента екипите работят, няма да се прибират, докато не се отстрани проблемът”.

Жителка на селото, която работи във ВиК дружеството обаче заяви, че „всичко върви от това, че господата от ВиК не си разбират от работата. "Във ВиК се назначават хора в конфликт на интереси”, смятат селяните. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови