На днешния протест в Раднево няма ексцесии

OFFNews 06 май 2016 в 21:54 2652 0

Снимка БГНЕС

Въпреки лошото време и празника, стотици жители на град Раднево излязоха за трети ден на протест срещу изстъпленията и безнаказаността на ромските фамилии в града, съобщава БГНЕС.

Засега на днешния протест няма ексцесии, като протестиращите изразяват недоволството си чрез скандиране "Българи, юнаци!" и настоявания за справедливи наказания за виновните за показния побой на пътя преди 3 дни.

На входовете на града са поставени полицейски блокади, които не позволяват на хора без адресна регистрация в града да влязат в него.

Причина за протестите стана скандал, заради отнето предимство на пътя, последван от побой. Жители на ромската махала пребиха трима мъже пред очите на стотици свидетели. Съдът остави биячите за постоянно в ареста. Двама 17-годишни пък минаха по бързо производство заради нападение на полицаи.

Вчера в града се проведе и специализирана полицейска операция за осигуряване на обществения ред по време на провежданите протестни действия. Вчера на протест излязоха около 1300 души. Ден по-рано, по време на протеста от 4 май пък бяха ранени няколко полицейски служители. Тогава протестираха над 2000 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!