МВР очаква футболни агитки на протест пред НС утре

OFFNews 27 януари 2016 в 21:44 6984 16

В МВР е постъпила информация за подготвяни провокации на Националната стачка "Тук сме", която трябва да се проведе в 15 часа утре пред парламента.

Целта е свикване на Велико народно събрание и промяна на модела на управление, обясняват във Facebook организаторите на протеста.

„При нас е постъпила информация за подготвяни провокации по време на така наречения национален протест, като една част от информацията е потвърдена и от такива комуникации, които се виждат в социалните мрежи. Имаме и постъпили данни за офертиране на членове на футболни агитки, принадлежащи към различни спортни клубове. Имаме информация, както за привърженици на столични клубове, така и за привърженици на клубове, които са в страната. Ние проверяваме абсолютно всички сигнали и следим възможността за ескалиране на напрежението”, обясни пред БНР директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски.

Той е категоричен, че вече тече организация и няма да се допусне напрежение пред парламента. 

МВР следи информациите за протеста още от вчера, защото организирането му е свързано с групи или хора, които нямат ясно политическо представителство, а нашата цел е да не допуснем нарушаване на обществения ред без да ограничаваме, разбира се, правото на гражданите да изразят своята позиция, допълни вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!