Бургаски полицаи почетоха празника с минута мълчание

OFFNews - Бургас 08 ноември 2015 в 14:31 2419 0

Снимка gramofona.com

С минута мълчание и поднасяне на цветя пред паметната плоча на загиналите служители на МВР, 20-ина бургаски полицаи почетоха днешния празник. Те коментираха, че не вярват на обещанията и докато не видят черно на бяло, че спорните промени в закона за държавния бюджет са оттеглени, не смятат въпроса за приключен.

Време е да се говори за реални реформи – структурни, административни, смята Генади Тенев, председател на бургаската структура на синдиката на МВР. Той е категоричен, че в обсъждането на тези реформи, трябва да се включи и гражданското общество, за да заяви какво очаква от полицията. Тенев подчерта, че когато се говори и за съкращения в администрацията, трябва ясно да се посочи каква администрация е необходима и каква – не, в МВР и да се изготви сериозен анализ.

Бургаски полицаи коментираха, че при едни бъдещи реформи, трябва да се мисли и за техническата обезпеченост. Вчера бях наряд на границата, двата джипа не запалиха, извозваха ни с един раздрънкан ЗИЛ, разказа граничар. Според тях, има големи и необосновани харчове в МВР, особено по границата – принтери за 3000 лв., неразумни командировки на полицаи от страната, купуване на дърва за огрев на 80 лв./кубик от Велико Търново, при условие, че в Странджа се търгуват по 30 лв.

Няколко граждани също бяха дошли да изразят съпричастност с проблемите на полицаите. Стоян Иванов от военната прокуратура коментира, че не е редно хората да се противопоставят на гилдии, особено когато се говори за запазване на доходите им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!