Бойко Атанасов: Следствието унищожава документи по аферата „КТБ“

OFFNews 22 февруари 2016 в 18:11 10133 2

Снимка bTV

Следствието е унищожило и изхвърлило два контейнера с документи, сред които има и такива по аферата „КТБ“, съобщи следователят Бойко Атанасов пред bTV.

Документите са изхвърлени в контейнери до сградата на следствието на ул. „Монтевидео“ в столицата.

Сред изхвърлените документи има описи от досъдебни производства. Сред тях е и опис на разпитите на Бисер Лазов и Иван Стойков, както и договори на военния завод „Дунарит“, собственост на Цветан Василев.

Според следователя Бойко Атанасов, който обяви, че „шпиц-команда“ от 5-6 следователи в следствието се занимава с делата за политическа корупция и престъпления по високите етажи на властта и се отчита лично на главния прокурор Сотир Цацаров, унищожаването на документи е започнало след неговите разкрития.

"Виждам, че казаните, които са за отпадъци, са пълни. Очевидно не са скучали в почивните дни, петък. Надявам се да са се справили с поставената задача, но, не всичко може да се унищожи", коментира Атанасов.

„Това е унищожено. Да, много е унищожено. Това са договори за продажба на дружествени дялове", допълва следователя.

По думите му унищожаването на документи е разпоредено от група, която използва ръководството на прокуратурата за лична изгода.

Атанасов обяви, че според него целият „първи сектор“ е работил по делото КТБ и е създаден незаконно от Петьо Еврото и главния прокурор.

Той каза още, че Цацаров е нареждал едностранно дела срещу политици и срещу бизнесмени.

Водил съм такива дела. Обикновено натискът е да не се работи по тези дела. Натискът е не да се възстанови това, което е откраднато от държавата, било то ДДС, било то други щети, които са нанесени на държавния бюджет, подчерта Бойко Атанасов.

По думите му тези дела винаги са обслужвали интересите на Делян Пеевски.

„Съобщава от трибуната на НС: "Г-н Цветанов, вас прокуратурата ще ви разследва. И започва дело срещу Цветанов. Пак го казва - второ, трето, четвърто и т.н.", разкрива Атанасов.

На въпроса за това с какво Пеевски държи Цацаров Атанасов посочи: „Ако има стенограма от срещите, които са провеждани помежду им, било то в кабинета на Цветан Цветанов като министър, или в кабинета на Цацаров, за мен е много интересно и любопитно, там е разковничето, в техните разговори. Свидетели сме на едни други разговори, които се водеха в Банкя”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!