Зеленогорски: Ще търсим единодействие вдясно по важни теми

OFFNews 17 май 2017 в 09:06 2519 4

Ще инициираме разговор вдясно за обща позиция по мажоритарното гласуване, каза пред бТВ Найден Зеленогорски от „Движение България на гражданите" от Реформаторския блок. 

Десницата трябва да продължи напред, затова ще работим за намиране на път към единодействие по конкретни теми като мажоритарните избори, председателството на Съвета на ЕС, заяви той. Зеленогорски подчерта, че това са важни въпроси от дневния ред на обществото и позицията на десните избиратели трябва да бъде защитена.

Началото не е вдъхновяващо. На втората седмица започват протести, а вместо от мнозинството да се занимават с удължаване на правото на строеж, трябваше да се захванат с важните за цялата държавата дейности, коментира Зеленогорски относно първите действия на правителството. Хората имат право да протестират, тъй като подобни решения не трябва да се взимат за един ден без дебат и обсъждане с природозащитици и местните общности, допълни Зеленогорски относно протестите срещу застрояването по Черноморието. Не чувам от управляващите и конкретни предложения касаещи председателството на Съвета на ЕС, позицията ни за Западните Балкани. За важните въпроси като този трябва да има обществени дебати и да се търсят хора с опит, каза още Зеленогорски.

Попитан за оставките в ДБГ той беше категоричен, че вълна от напускащи няма, а прокуратурата ще се произнесе има ли опит за манипулация на документи. Преосмисляне на позициите 2 години по-късно не е сериозно. Сега трябва да инвестираме енергия, средства и време в развитието на ДБГ и дясното, да се борим за значимите за обществото теми, а не да се занимаваме със себе си, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

4

Hissarion

17.05 2017 в 14:01

Зеленогербски изглежда още не е върнал багажа обратно за Плевен. Цеко го държи резерва на патреодите, ако те не сколасат с поставените задачи.

16008

2

Nik68

17.05 2017 в 09:46

Продължавайте напред!