Започват разговори за коалиционното споразумение и състава на кабинета

OFFNews 20 април 2017 в 08:52 3425 4

Започват разговори за коалиционното споразумение и състава на кабинета

ГЕРБ и Обединените патриоти започват разговорите за коалиционно споразумение и за персоналния състав на бъдещото правителство.

Съпредседателят на Обединените патриоти Красимир Каракачанов заяви пред БНТ, че разговорите за коалиционното споразумение ще започнат днес. Патриотите ще настояват за равнопоставеност между тях и ГЕРБ.

"Основният принцип в работата на подобно правителство трябва да е само и единствено отстояване на българския национален интерес. Записано е още в преамбюла на приоритетите - отстояване на българския национален интерес, като основен приоритет, и не допускане на намеса във вътрешните работи на Република България. Също така записани са проблемите с демографската криза, повишаване на доходите на българските граждани, темата с битовата престъпност. Хубавото е едно. Всички политически партии, вчера, говореха за едни и същи проблеми. Надявам се, че този път българските народни представители, влизайки в парламента, най-накрая са прочели какво пише на сградата. Надявам се, текста на вчерашната клетва да бъде запомнен от всички депутати", коментира Каракачанов.

Пред Нова тв новоизбраният зам.-председател на парламента Цвета Караянчева каза, че разговорите за персоналния състав на бъдещото правителство ще бъдат водени от днес. 

В сряда президентът Румен Радев обяви, че ще връчи мандат на ГЕРБ за съставяне на правителство следващата седмица. Очакванията са кабинетът да заработи в началото на май.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

3

Denis Rizanov

20.04 2017 в 10:22

Гледам този клип

https://youtu.be/3rH8r7WKV98?t=28

Гледам горната снимка...
Пак си пускам клипа и се чудя...
Кой днес е в ролята на възгласа?
"К.РВИ НА БОЙКО-О-ОООО!"


18551

2

Нострадамус

20.04 2017 в 09:57

Давам им ШЕСТ месеца след които Борисов и Цветанов ще унищожат и "патриотите", както унищожиха всички, които имаха безрасъдството да се коалират с деструктивната групировка ГЕРБ!!!

29217

1

Лопе де Вега

20.04 2017 в 09:24

Който ги е снимал да бъде уволнен немедлено! Къде е най-видния коалиционер? В тая държава нема ред!

Поздрав!