За какво сме в политиката - да си мерим химикалките или за нещо по-добро

OFFNews 01 юни 2016 в 19:55 4499 5

Снимка БГНЕС

Мисля, че вече е дошло времето да кажем защо сме в политиката – дали да си мерим... химикалките, или за нещо по-добро. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред bTV на въпроса какво го е разделило със съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов. 

"Нямаше някакъв много конкретен и очертан конфликт, имаше разминавания, недоразбиране, които просто прераснаха като лавина. Това е човешка черта и слабост. Хората трябва да умеят да надскачат тези неща. Мисля, че вече е дошло времето да преосмислим тези отношения и да кажем защо сме в политиката – дали да си мерим... химикалките, или за нещо по-добро“, каза той.

Сидеров съобщи, че е изпратил покана до Валери Симеонов и Красимир Каракачанов за среща, на която да започнат разговори за общ кандидат-президент и дори общо явяване на следващи парламентарни избори.

"Не може да се живее години наред с някаква омраза, с някаква непримиримост. В крайна сметка ние не сме в политиката заради някакви лични отношения, а заради идеи и убеждения“, подчерта лидерът на "Атака". 

"Доказахме се, както се казва, и след както всеки влезе в парламента, следва или още разпарчатосване, или обратното, което искат и хората", допълни той.

Сидеров уточни, че предложението му към Симеонов и Каракачанов е за парламентарните избори, но президентските ще са нещо като тест. 

По думите му ако се стигне до обща кандидатура, тя ще бъде решена от преговарящите партии. Ако само „Атака“ участва в изборите, е логичното да се кандидатирам, както и досега. Но в тази нова постановка на нещата може да се говори и за други варианти – за обща кандидатура. Би могло да се обсъжда и фигура, която е надпартийна, коментира Волен Сидеров.

Помолен да коментира решението на БСП да се поклони пред паметника на Тодор Живков и за това дали той лично би занесъл цветя, Сидеров обяви, че "трябва да се даде вярна историческа оценка за всички фигури, които бяха заклеймени, като Тодор Живков и Йосиф Сталин – той само злодей ли е или има и положителни черти като държавник? Нека видим това, вече успокоено през дистанцията на годините. За Живков седи същият въпрос. За Адолф Хитлер това, което трябва да се разглежда, е как той получи политическа и военна мощ, за да запали Втората световна война (...) Той имаше помощта на големите западни държави. Западът има какво да се самокритикува за това, че на практика застанаха зад Хитлер, за да нападне той Русия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12884

3

Nimart

01.06 2016 в 20:47

Просто ку-ку!

13249

2

лекар

01.06 2016 в 20:45

чудесно предложение, зрялост и мъдрост...дали си е измил зъбите и д***то???