Волен задържан за 72 часа в ареста

OFFNews 17 ноември 2015 в 11:56 7197 15

Волен задържан за 72 часа в ареста

Снимка Миро Златев/Булфото

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е задържан за 72 часа. Днес той беше привикан в Столичното следствие за разпит по обвинение за хулиганство. Предстои задържането и на депутата Десислав Чуколов

Към момента не е ясно дали прокуратурата има намерение да поиска постоянен арест за двамата депутати.

Вече трети час пред сградата на следствието има протест на симпатизанти на "Атака". 

При засилени мерки за сигурност Волен Сидеров и Десислав Чуколов влязоха в Столичното следствие по-рано днес. Двамата бяха привикани, за повдигане на обвинения за хулиганство заради първото им нахлуване в НАТФИЗ, преди деня за размисъл на първия тур на местните избори. Преди това пред симпатизанти, доведени със специални автобуси от цялата страна, лидерът на "Атака" обвини главния прокурор и премиера, че с ареста му целят да го отстранят от политиката и предупреди, че скоро ще дойде денят на възмездието. За да получи призовката си Волен Сидеров се придвижи към официалния вход, носен на ръце, с възгласи "Волен е герой".

Пред следствената служба имаше български и руски знамена, традиционни за митингите на "Атака". Охраната се състоеше от специализирани полицейски части, охранителна полиция и мотористи, които направиха кордон между симпатизантите на "Атака" и журналистите. Преди процедурата в Столичното следствие адвокатите на двамата се въздържаха от коментари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!