Война на тролове

Николаос Цитиридис 31 август 2016 в 15:32 13391 13

Войната на тролове в нета стигна нови висоти и в нея бяха замесени Кристалина Георгиева и Ирина Бокова, а причината вече трябва да ви е ясна - битката за директор на ООН. Днес до редакционния ни имейл читател ни изпрати писмо, за което се твърди, че идва от сътрудничка на Кристалина Георгиева в Европейската комисия. Препратеното писмо е с опорни точки и готови коментари, с които Ирина Бокова да бъде громена в мрежата и да бъде злепоставяна. 

Версията на нашия читател е, че писмото му е пратено погрешка от Радмила Недева - сътрудничка на Кристалина Георгиева в ЕК, която отговаря за публикациите и документите. Името на Недева лесно се открива в сайта на ЕК, както и имейлът, от който са пратени опорките. 

Ето какво гласи имейлът, "пратен" от Недева: 

В приложен файл Ви изпращам насоки за коментари в социалните мрежи по темата - избор на генерален секретар на ООН. Както знаете, г-жа К.Г. следи отблизо надпреварата за наследник на Бан Ки-мун и насоките са съгласувани с нея. Независимо от формалната номинация на официален български кандидат, тя счита, че има потенциал и възможности за тази позиция.

Вероятно сте запознати от медиите с мненията на дипломати, политици и експерти, които подкрепят издигането й като нова кандидатура на жена от Източна Европа. За да подкрепим този вариант, трябва да продължим кампанията в социалните мрежи, с която да наложим името й като потенциален нов кандидат.

В приложение ще намерите текстове за възможни постове под статии в електронни сайтове и в социалните мрежи (самостоятелни, с линк към подходяща статия или като и коментари под чужди постове), свързани с протичащата в момента процедура за избор в ООН. Разчитаме да ги публикувате в групи с политическа или друга насоченост във Фейсбук, както и да ги адаптирате и разпространявате и в други социални мрежи, съобразно спецификата им – Тwitter, Instagram, My Space, LinkedIn и т.н.

Отчитането на постовете Ви ще бъде извършвано от специално наета за целта фирма, въз основа на което ще бъде извършвано и заплащането на Вашите услуги.

В прикачения файл откриваме текстов документ, който съдържа опорни точки и коментари, които да бъдат публикувани под статии и дописки за Бокова. Те са предимно в реториката на комунистическото минало на директора на ООН. Ето какво гласят част от тях: 

1. Тя е дъщеря на убиец.
2. Не искаме да сме известни с дъщеря на убиец.
3. Дъщерята на червения убиец няма никакъв шанс.
4. На комунист доверие никакво!
5. Вън българската червена номенклатура от структурите на ООН! И толкова! 
6. Бокова е международен вариант на генерал Румен Радев - кандидатът на БСП за Президент!
7. Какво европейско в дъщерята на комунист убиец бе? Нормални ли сте?
8. Да подкрепиш България, значи да подкрепиш изчадието Бокова??! То бива, бива, ама...! Червени копелета безобразни!
9. Никаква подкрепа! Тази комунистка не трябва в никакъв случай да бъде избрана. Има други, много по-кадърни и заслужили от нея, макар и да са чужденци! Просто не трябва комунист и то с нелицеприятно минало да оглави ООН!
10. Светът, ООН и Източна Европа имат нужда от повече генерални секретари от Западна Европа и управление по западно европейски модел. Тая да се маха.

*******

20. Много хора ще съжаляват, ако изберат тоя червен боклук Бокова!
21. Крайно време е да заровим понятията социализъм - комунизъм. А който подкрепя Бокова, явно му липсват - да ходи в Северна Корея, Куба и Венецуела да види нагледно тоя строй.
22. До кога тези червени мумии ще ни учат на Демокрация и Либерализъм ...!?! Верни слуги на червената плутокрация ще надават вой в подкрепа на изчадие от своето котило , много ясно.
23. Кратка статистика за интелектуалния отбор подкрепящ другарката Ирина Бокова: от първите 12 имена 6 са на агенти на ДС; от 9 академици 5 агенти на ДС; от 2 член кор. на БАН 2 агенти на ДС; от 5 дипломати 3 агенти на ДС; от 6 журналисти 3 агенти на ДС; 95% са членове на БКП…
24. Евгений Михайлов изми лицето на България, а Бокова не е достойна дори да му лъска чепиците.ю
25. Писмото на Евгений Михайлов не беше срещу България а, срещу една мазна продажна антибългарка, дъщеря на един от убийците на интелигенцията в България!
26. Време е за народна подписка в защита на Евгени Михайлов и против кандидатурата на Ирина Бокова. 

Няколко часа след разпростаняването на този имейл Кристалина Георгиева знаеше за него, въпреки че медийни публикаци по темата все още нямаше. 

Ето какво написа Георгиева във Фейсбук относно имейлите: 

За OFFNews от пресофиса на ЕК и Кристалина Георгиева коментираха, че такова писмо не съществува и не е било изпращано.

"Това е против всякакви норми", бе коментарът на пресаташето. 

Въпросната Радмила Недева в момента е в отпуска и не коментира случилото се. Също така няма достъп до служебния си компютър, откъдето уж са пратени опорните точки.

Службата за цифрова сигурност на Европейската комисия проверява случая. Към момента те могат да потвърдят, че този имейл не е изпратен от сървърите на комисията, а от сайт за изпращане на фалшиви имейли, регистриран в Чехия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10564

14

ultra-73

01.09 2016 в 16:55

Опорките до една са абсолютно верни!

29585

13

Izalina

31.08 2016 в 23:57

Нелицеприятна публикация предвид многото чуденки относно достоверността и прочее източник.

Свинщината продължава да набъбва

11751

11

Big Smile

31.08 2016 в 21:24

Лошо! В Бразилия ни спряха кранчето - една едничка надежда за кражби ни остана - ООН....
Viva Dilma!

12082

7

Кисело Мляко

31.08 2016 в 17:50

Иначе тя че си е дъщеря на касапин си е факт. Трудно понасят комунистите кадърните хора, ако могат ги изкормват, ако не - пускат такива компромати. Сякаш Кристалина е примряла за ООН. Лелей, каква селящина! Представяте ли си какви изроди са ни управлявали само преди две десетилетия, щом това им се върти в главата!

12082

6

Кисело Мляко

31.08 2016 в 17:47

Oo, нека въобще да не се занимаваме с комунистическите интриги. Писали били трънци. Тия сатрапи властта не я пускат, добре че поне Бокова няма шанс, иначе България щеше да се излага мнооого.

11827

5

Victor Dachev

31.08 2016 в 16:43

В техния случай са низини :)