Внукът ми ще казва: Не може да боядисате това, което дядо ми е построил

OFFNews 05 май 2016 в 21:05 50656 41

Ще се вози на метро, ще вижда какво е построил дедо му – църкви, манастири, магистрали, ЖП линии, пречиствателни станции, музеи… Ще вика: Ей, не може да боядисате това, което дедо ми е построил. Другото си заминава, а построеното остава.

Това заявява премиерът Бойко Борисов в "ексклузивно интервю" за агенция ПИК, дадено пред нейния собственик Недялко Недялков и главната редакторка Звездомира Мастагаркова. Думите на Борисов са в отговор на въпроса какво ще пожелае на внука си - в каква България да живее.

Другото важно, което убягва в битката да показвате медиите най-негативното, е нашата програма за енергийна ефективност. Милиардни програми на година. 900 блока ще станат готови през 2016 г. Това е подарък между 8-10 000 лв. на семейство. Да смениш мазилката, изолацията, дограма и ВиК. Подарък за хиляди български семейства, които живеят в панелните блокове. Нула стотинки им струва. В същото време има около 100 репортажа, че с 2 стотинки на ден се вдига винетката. Или с 6 стотинки водата. Или пък билетчето, че е станало 1,60 лв. в София...Но никой не казва, че искаме да избегнем гратисчиите и всъщност картата си остава на старата цена. Така се стимулират редовните пътници, а се избягват гратисчиите, коментира Борисов.

Тарикатите от Благоевград - понеже първи се усетиха, 98% от блоковете им ще бъдат санирани. Кметът е хитър: и побърза, и си вкара всичко в програмата. Сега започват да звънят и всички други. Хубавото качество на българина е, че всеки завижда на комшията. Изведнъж комшията вижда как блокът на съседа му става хубав. Пита колко струва и като разбере, че е без пари, иска и той. И сега само звънят да питат дали ще има и за тях, казва премиерът.

В края на интервюто за ПИК има и следния диалог:

Бойко Борисов: Ще се виждаме пак и ще отговарям и на други въпроси. Желая ви успех във войната.

Недялко Недялков: Ние не водим войни. С нас ги водят.

Бойко Борисов: Така или иначе от днес ще бъда причислен вече към вас.

Недялко Недялков: По-скоро ние сме дълго време причислявани към вас.

Бойко Борисов: Последно – кой кой е? Да зададем и ние този въпрос. Така че като чуете, че вече съм към вас, поне не се сърдете.

Недялко Недялков: И вие не се сърдете, че ние сме към вас..

Звездомира Мастагаркова: Аз не съм ви виждала. Обаче съм чувала такива неща за мене, че просто... въобще че...

Бойко Борисов: За между нас?

Звездомира Мастагаркова: Да...

Бойко Борисов: Е, сигурно. То така се говори...

Звездомира Мастагаркова: Вече това е официализирано, хаха...

Бойко Борисов: Но дедо ми викаше: когато един порок стане добродетел, значи е дошла старостта. Така че - нека говорят, какво лошо.

По адрес на Слави Трифонов премиерът казва: "Едно е да водиш ТВ шоу, да водиш интервюта, а съвсем друго е всеки ден да търсиш пари, да правиш проекти, да строиш, да се занимаваш с армия, полиция…"

Едно е да си имаш няколко часа в телевизията и да си говориш каквото искаш и даже да не могат да се осъдят, защото са скечове и майтапи и е несериозно да тръгнеш да се занимаваш, и в същото време да застанеш да говориш за екипа и програмата си и как ще намериш парите за осъществяването й, заявява Борисов.

В този си вариант, каквото и да говори за нас, го приемаме, защото е демокрация. Но ако това е платформа за нещо, не е правилно. Въпреки че и това сме го виждали с Бареков. Телевизия, шоу, концерти, олигарси отзад и след един-два месеца хайде в Брюксел и всичко друго приключи… - добавя лидерът на ГЕРБ.

Самият Местан беше човек, който искаше много да види ДПС в център-дясно. Защото погледнато реално те с БСП какво общо имат? - заявява Борисов, а на въпроса "В коалиция с ГЕРБ имате предвид?" отговаря:

"Това беше изходът. Само че не се случи вече втора година и те трябва да намерят своето място, което би трябвало да е излаз към властта. Така би трябвало в политиката. Само ДСБ искат да са опозиция, но всички други партии би трябвало да се борят да управляват, за да могат техните избиратели сами или в управленска коалиция, да изпълняват програмите си, които са обещали на хората.

ДПС няма излаз към управление към ГЕРБ. Те трябва да завият наляво и мисля, че след конгреса на БСП в неделя ще започнат сближаване. Последните 25 години имат няколко коалиции, опит и им се получава."

Трудно е и за едни нови предсрочни избори, ако тръгнем сега през май, ще трябва да бъдат през август. После през септември има кампания за президентски избори и поне две години ще има трайно нестабилна ситуация в България. Защото и аз няма да пусна повече ГЕРБ, ако тръгнем по този начин на избори, да участва в следващо управление. Ще ги оставя Радан и ДПС да се разбират и да си управляват. Да видят лесно ли е, казва още лидерът на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12050

40

Biser Iliev

07.05 2016 в 11:07

Ни мож буядиса туй, дйет гу няма! Нъл' тъй?

63994

39

Red or Dead

06.05 2016 в 16:14

http://afera.bg/wp-content/uploads/2016/05/POSTR.jpg

11719

38

Краси

06.05 2016 в 13:37

Ами няма да можем да го боядисаме, защото така, както е построено, ще трябва да го боядисваме през 3 месеца. Това е следствие на факта, че половината пари за обектите ги крадат, а с останалите не могат да се изпълнят качествено.
Може ли многоуважаваният г-н премиер да посочи поне един обект, който е построен по негово време и не е дал дефект след броени месеци. Ако ще гони бай Тошо (и той беше настроил едни мегаломански проекти, които днес и за кокошарници не могат да се ползват, но ние 20 години му изплащахме дълговете), да си спомни как свърши последният.

13056

36

Какавидков

06.05 2016 в 12:39

Другаре, не губете време в дрънкане на глупости и самосъжаление ами хващайте четките, че като се опне Хемус само осовата и линия неможете боядиса.
хехехе

12689

35

Човеко мерудия

06.05 2016 в 12:38

Прав е внука - колкото и да се лъска и боядисва едно л***о, то си остава л***о.

14469

34

случайно прочетох

06.05 2016 в 12:00

Аман от стари вицове!
Пак счупи глупомера!
Позор!

12040

33

Stoyan Hlebarov

06.05 2016 в 11:26

А моят,и повечето български внуци ,ще казват,че си идиот,но ти тях няма да ги питаш,нали?

13859

32

Daering

06.05 2016 в 10:55

Принуден е човекът да говори така от нема и къде! За него никой се не сеща да организира Пленум, няма "Слънце", няма "Вожд", няма "Корона". Неблагодарна нация, това е.

Да е жив и здрав внукът му и той да ни управлява след време, както си му е ред, та поне посмъртно го реабилирира, Бащицата.
 
X

Да помогнем на украинските деца!