Внук ме попита: По твое време имаше ли коли? Щях да го утрепя!

OFFNews 30 май 2016 в 11:42 10521 10

Внуците ме наричат "дядото от България", защото съм си през цялото време тук и ме виждат рядко. Съвети не им давам, защото сигурно ме намират старомоден.

Това сподели Симеон Саксгобургготски в интервю по бТВ. Той разказа как един от внуците му го попитал: "По твое време имаше ли автомобили?". Щях да го утрепя, но с това усетих разстоянието, в което ме измерваше човекът, каза още бившият премиер. Любимото място на Симеон II още от детските години в страната е Рила. 

За баща си цар Борис III той си спомни: "Идваше рядко. Имаше работа, ние си лягахме по-рано от момента, в който той се връщаше от София. Така че всеки излет или разходка, или каквото и да е – то ми е смътно вече, те са толкова години, че ми е трудно да намеря точно един момент".

Сакскобургготски разказа още, че майка му държала толкова "строго, да спазваме всичко, свързано с православието, че понякога беше дори комично. И ние като пораснахме вече, се шегувахме и се подигравахме с нея, че тя е била като един стълб на православието в Запада". С жена ми се понасяме вече от 54 години. И то не е лошо като рекорд. Почти е политически некоректно, пошегува се царят. 

С цялата си любов и обич към България, понякога си казвам "Защо мислим, че сме центърът на света?". Боже Господи, светът е толкова широк. Малко да се поогледаме и тогава да се самобичуваме, както аз го наричам, каза още Симеон Саксгобургготски. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13340

9

Blagodatka Dushanova

30.05 2016 в 17:54

Това е истината!БългаросъвеЦката ДС успя да ликвидира истинското дясно,или не го е ликвидирала напълно,но народът се поддаде на масираната ченгесарска пропаганда още от самото му създаване през 2004 година.Заляха ги с лъжи и клевети и още продължават...На времето агент румянцев/зингер доведе този стар козел кобурга,за да спрат реформите,започнати от единственото демократично правителство...и ги спряха!Нароиха сума ти партии от ндсв и всичките уж десни.Но с проекта си герб уцелиха "шестица от тотото"!Проектът на ДС ,фалшивата уж дясна герб я приеха в ЕНП!...И ошашавеният електорат вЕрва,и гласува ли гласува все за тях...

29216

8

Лопе де Вега

30.05 2016 в 15:49

Благодатка, в момента ДС работят по няколко кандидатури. Седефчов и дедо цар са две от тях. Води се т.н. разузнаване с бой. Силата на съпротивата срещу възможните кандидати ще определи най-вероятния кандидат. до дни ще се проявят още един-двама. Ще следим пробните балони.

Поздрав!

13340

7

Blagodatka Dushanova

30.05 2016 в 15:19

Погледнете на края...Хем се мислим,че сме център на света,хем се самобичуваме...Кога се "самобичуваме"-когато се мислим за център на света или някой друг път...Стар козел!Дали пък агентите от ДС не са решили да ни отвличат вниманието с кобургота,докато се занимават с някой нов проект за "президент" с който да ни ударят по главите,"когато му дойде времето"...Нали така?

13249

6

лекар

30.05 2016 в 14:45

старомоден - още един синоним на т*п???
предлагам в същата тоналност:
нагъл мони - династичен цървул!

12884

3

Nimart

30.05 2016 в 12:54

"Съвети не им давам"/на внуците/.Българите да не сме по-глупави от внуците му, че ни дава съвети...

29216

2

Лопе де Вега

30.05 2016 в 12:34

И отново другаря цар. Днес - добър, мъдър дядо. Леко шеговит, спокойно чувство за хумор, скъпи спомени за тате и мама -е няма такова лицемерие и сред комуноидите. Гладен е! Оплакал се е където трябва и отново ни го пробутват за какъв да е вожд. Знаят, че сме тъпо стадо и може отново да го изберем. Отново ще включат арабските му приятели, мъкнещи торбите злато в България и прекрасните му връзки с големците на Запад. Но този път

NO PASSARAN!

ROT FRONT!

Поздрав!

77927

1

El Commandante

30.05 2016 в 11:49

Хъмм.....добре де, Офф....просто си го кажете в прав текст: от АзБ искат да избереме Симо Горския за президент.

Толкова ли е трудно деба, та така увъртате?