Вицепрезидентът: Всеки български гражданин има равни избирателни права

OFFNews 06 април 2017 в 22:58 5333 7

Снимка Сергей Антонов

Илияна Йотова.

Всеки български гражданин, независимо къде живее - в Канада, в Европейския съюз или Турция, има равни избирателни права и никой няма право да му ги отнема.

Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира пред БНТ опитите за промени в закона за българското гражданство.

Йотова заяви, че няма информация чия е инициативата за тези промени и би искала да чуе официалната информация на министерството на правосъдието и на формираната в министерството работна група по различни законови промени.

Аз информация от тяхна страна кой какво е инициирал и кой какво е написал нямам, твърди тя.

Нали сме наясно, че България е парламентарна република. И по време на кампанията, и сега, моето твърдо становище е, че никой не трябва си мисли, че България може да има някакъв друг вид устройство, освен парламентарно. Законите се решават в Народното събрание, там се утвърждават. Да, обществени дискусии може да има всякакви, от най-различни кръгове, от най-различни институции по изключително актуални въпроси за страната, какъвто е и този. Но крайната дума е на българския парламент, каза още Илияна Йотова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

7

Стефан

07.04 2017 в 14:04

Ми, значи си сбъркал.

Радев е свикнал, че като каже нещо - то просто ще бъде изпълнено. В авиацията, ако и последния войник не свърши правилно работата - самолета няма да се върне. А той трябва да се върне.
Служих където служих, там въртолетите правеха същото, съвършенно безотказно, каквото и да им струва. Очакваха от нас същото, получаваха го, но това е ария от друга опера.
Аз също очаквам от Радев да остане генерал, и без всякакво колебание ще го приемам освен като Президент, и като началник. На съседното подразделение:) А моите подчинени, без съмнение ще бъдат лоялни към него, като към командир.
Прочее, за пръв път откак съм се заклел, и след 90-та, не ме е хептен много страх. Моята отговорност си е моя - в пехотата всеки отговаря за всекиго, а и най-дребния камандир - за всички. За каквото и да става дума - аз няма да стоваря отговорността на "ма той президента така каза, пъъък", и съм сигурен, че той няма да си измие ръцете с мене.
Вяра за вяра. Доверие.

16008

6

Nik68

07.04 2017 в 09:00

А аз си мислех, че само на Плевналиев, като мъж под чехъл може да му се случват разминавания с вицето.

29217

5

Лопе де Вега

07.04 2017 в 08:04

Давайте точни инструкции на президента, за да не се стига до такива неразбории. Единият приказва едно, другият го поправя от разстояние. Съберете се па се разберете на четири очи да не става гюрултия. Божем сте печени партийци, научени на шушу-мушу. Ей, и некой да се погрижи за гардероба му, кви са тия работи. Човека ходи по чужбинско, хич бива ли да го оставяте с това сакенце, дето му стои като на закачалка? Излагате страната, бе!

Поздрав!

23293

4

Стефан

07.04 2017 в 04:27

Първа намеса на ЗКПЧ-то - засега безпомощна.
Свиквайте - човекът е доживял до генерал, а в младостта си е виждал зкпч-та:)
Засега станишев губи, Нинова още не си представя за какво става дума - никога не се е сблъсквала с воля и принципи.

Балкански прощавай, не искам да обиждам военната ти младост, наистина. Но аз също никога, и принципиално, не разрешавах на зкпч-тата да гледат картата, и да нареждат на бойците.