Вежди Рашидов ми каза: Ако КТБ не ми върне парите, ще си посегна на живота

OFFNews 21 юни 2014 в 14:56 37615 61

Снимка gerb.bg

Снощи ми се обади Вежди Рашидов, който си има лични пари в КТБ, и каза: „Ако не ми върнат парите, ще си посегна на живота“. Това са маса човешки съдби, стоят сега там заложник на този процес, който няколко седмици вървя.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването на БНТ “Григорови: животът и други неща”

Максимално подкрепих действията на БНБ, макар че закъсняха с действията - вече се бяха извили опашките. Правителството не си мръдна пръста по този въпрос, макар че всички предупреждавахме, че така ще се случи. Дано, само се моля на Господ, дотук да се приключи и това да е проблемът, след това няма оправяне, каза Борисов.

Само на Господ, нямаме друг в България, на който да се помолиш. Нито на Орешарски може да се помолим, защото той е част от всички тези процеси, нито, като го слушах това министърчето вчера, се съмнявам, че то може нещо да направи, заяви още лидерът на ГЕРБ.

Когато все пак ДАНС и МВР ходеха да арестуват хора, трябваше да мислят, че когато влизаш в един финансов ресор и обявяваш шефовете му за убийци, хората няма да отидат и да си държат парите в банката. Това е много близко до акъла, за да се налага такъв извод и повтарям: дано се размине всичко само с това. Защото, ако тръгнат да правят повече аналогии - 1996 година, същите тези лица - Бобева, Гечев, сега е в комисията, депутат от БСП, тогава беше министър при Жан Виденов - те този номер с банките вече са го играли и сигурно много им се е усладил. Дано не си мислят да посегнат и на парите на хората. Дано БНБ устои на натиска, дано има някакъв здрав разум, останал в тези хора, каза Борисов.

Вежди Рашидов: Всичките ми пари са в КТБ

„Всичките ми пари са там. Това са парите, които съм изработил през всичките 50 години - с чук и длето в ръката. И съм платил не плосък, а прогресивен данък на българската държава”, каза по-късно днес пред bTV Вежди Рашидов.

Той не влезе в подробности за размера на влога си, но посочи, че е над гарантираните по закон 100 000 лева.

Рашидов подчерта, че е печелил парите си в чужбина, а е плащал данъци у нас.

Скулпторът припомни своята теория, че имаме налице „корпорация с президент Ахмед Доган и изпълнителен директор Делян Пеевски.”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!