Велизар Енчев: НАТО се подготвя за война с Русия

OFFNews 07 февруари 2016 в 09:54 8510 48

Снимка БГНЕС - архив

НАТО се подготвя за война с Русия. Престъпното сваляне на руския самолет е всъщност подготовка Турция да бъде използвана за искрата, която ще подпали конфликта.

Това заяви независимият депутат Велизар Енчев по Нова тв. Изказването идва дни, след като българските депутати приеха промени в Закона за въоръжените сили, които позволяват българското въздушно пространство да се охранява от съюзнически държави на НАТО.

"Българските военновъздушни сили преди 26 години имаха над 250 бойни самолети, изтребители, бомбардировачи и танкове. И вместо да продължим договора за обслужването на българските МиГ-29 с корпорацията „МиГ”, ние скъсваме договора с тях и подписваме с частна фирма в Полша, която няма лиценз от „МиГ” да обслужва тези самолети", изтъкна Енчев.

"Глупост е да възобновяваме договора с "Миг", контрира журналистът Георги Коритаров. "Темата да защитим небето си поставя въпроса от кого да го защитим. Естествено, че когато България е член на НАТО, ние не го защитаваме от членки на Алианса. В случая конкретна такава държава с възможност да нарушава въздушното ни пространство е Русия, както се случи в Турция", обясни Коритаров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!