Въвеждат сурови мерки срещу шофиране в насрещното

OFFNews 29 октомври 2015 в 10:26 4270 7

Комисията по транспорт в парламента прие значително увеличение на глобата за шофиране в насрещното движение, предложено от депутатите от Реформаторския блок Антони Тренчев и Настимир Ананиев.

Приетите текстове предвиждат глобата за шофиране в насрещното движение да се увеличи на 3000 лева и за това нарушение да се отнема книжката за срок от 6 месеца.

Сега глобата е 20 до 150 лева.

Шофирането в насрещното движение създава огромна опасност, която трябва да бъде санкционирана много по-остро от закона, каза Ананиев. Той и колегата му обясниха още, че предложението е получило положителна оценка и от Министерството на транспорта и МВР.

Ананиев допълни, че е предложил на колегите си и водачите на МПС, които нямат стаж, да имат ограничения за мощността на колата, която управляват.

"Депутатите от комисията се съгласиха, че това е предложение, което трябва да се обмисли", добави още той.

Само преди два дни навлизане в насрещното движение на локалното платно на бул. "Черни връх" предизвика скандал, който почти прерасна във физическа саморазправа на виновния шофьор с жена шофьор, която возила децата си. Случаен минувач спря агресивния водач, след което е бил причакан и бит в кв. "Лозенец".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови