Валери Симеонов спира часовника на ДПС

Антония Чорева 26 януари 2017 в 12:00 4315 5

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов излезе със стенен часовник на трибуната в последния ден на този парламент.

"Това е часовникът на ДПС," каза той. Часовникът на ДПС вече върви назад, благодарение на нас и отброява края на времето", обяви Симеонов.

"Влязохте 38 депутати, сега сте 30, а в 44-тото Народно събрание се надявам да имате трима, набутани в други партии. Идва вашият час", каза Симеонов.

След това Валери Симеонов изброи каква е била основната работа на ПФ в 43-тото Народно събрание - успели са да ограничат влиянието на Турция във вътрешнополитическия и религиозния живот на страната, ограничили са секциите за гласуване в Турция, въвели са закон за бурките в борбата с радикалния ислям. "Вече никога ДПС няма да е балансьор в Народното събрание", категоричен беше той.

Председателят на парламента Цецка Цачева му направи забележка: "Свалете часовника" и Симеонов го свали.
Симеонов обаче изтъкна в речта си, че авторитетът на този парламент е страдал от намесата на премиера Бойко Борисов в неговата работа. След това отбеляза, че председателят на НС Цецка Цачева не е успяла да стане майка на нацията, но е била достойна майка на парламента.

Валери Симеонов поздрави всички колеги за безсънието, стреса, труда - в условията, на които са успели да променят в посока по-добро съществуване на българския народ, но добави, че за съжаление обществото има обратната представа. "Само хората, които не са били част от НС, не знаят какво е", подчерта той.

В края на речта си той поиска да бъде закрит парламентът с химна на България, но се оказа, че по процедура това не е възможно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

5

мнение от IP

26.01 2017 в 13:11

Симеонов с пот на чело сътвори тъпотии в Изборния кодекс.

29585

3

Izalina

26.01 2017 в 12:41

"... поздрави всички колеги за безсънието, стреса, труда ..."

Айде сега всички на санаториум. За по-дългичко ако може.

12385

2

Ivansti

26.01 2017 в 12:20

А га гласуваа с ДПС 16млрд., КТБ, НСО и др. дек беше чесовнико. Тоя може да го е взел от едно барбекю като го събориха половината