В СДС поискаха оставката на Лукарски

OFFNews 17 ноември 2016 в 11:43 11605 9

Членове и симпатизанто на СДС в Красно село искат оставката на лидера Божидар Лукарски, заради представянето на кандидата на РБ Трайчо Трайков на президентския вот. 

Освен за смяна на ръководството от софийската структура се обявяват и срещу преподписването на коалиционното споразумение на Реформаторския блок. В декларацията, публикувана на фейсбук страницата на СДС-Красно село, се казва: 

Във връзка с проведените през този месец президентски избори и резултатите от тях, ние от СДС-Красно село смятаме, че СДС следва да направи внимателна и задълбочена оценка на постигнатото от Реформаторския блок и неговия кандидат.

Смятаме, че незадоволителният резултат на Трайчо Трайков в национален мащаб се дължи и на водената от СДС и неговото ръководство политика, включително неясната персонална подкрепа от страна на председателя на СДС.
Тясното обвързване на СДС с ГЕРБ и освобождаването на полето за формиране на дясна политика на други десни формации е неприемливо за СДС-Красно село. Присламчването към ГЕРБ води до обезличаването, а в бъдеще ще доведе и до заличаването на СДС. Преподписването на Споразумението за Реформаторски блок и преговорите за съюзен конгрес с цел създаване на единен субект от РБ без допитване до структурите на СДС е противоуставно и еднолично решение, зад което не стоят членовете на СДС. 

За да изпълни своята историческа цел – утвърждаването на правова държава с пазарна икономика, СДС се нуждае от рязка промяна на политиката и начина на провеждането й. Нещо, което е трудно постижимо с настоящето ръководство. Председателя на СДС, като отговорен политик, следва да понесе своята отговорност за състоянието на партията и постигнатите изборни резултати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12022

9

Vs Panchugov

18.11 2016 в 09:05

Ха ние му поискахме дипломата, когато стана министър, а той избяга в чужбина. После Борисов го покри. Само Бургаската организация в СДС го крепи, но очевидно това е достатъчно. СДС при Лукарски е пример за групов секс. От едната страна е Борисов, от другата Златев

29217

8

Лопе де Вега

17.11 2016 в 13:16

Га го избирахте ни ривахте! Откъде въобще се намери това чудо. Това там отдавна не е моето СДС, но пак ме боли. Освен кариеристи нищо свястно ли няма в тази партия? Ако е така, закривайте се и си отивайте от политиката!

Поздрав!

12038

7

косата

17.11 2016 в 12:43

" ...гласуваха за Цеца"

Тая опорна точка е вехта ... Не познавам човек, който да е гласувал за Трайков и на балотажа да е подкрепил Цачева ... Масово не отидоха да гласуват, някои като мен пуснаха "НПН" и гласуваха за зелен кмет в Младост.

17156

6

aviatora

17.11 2016 в 12:36

БРАВО! НА ТОЗИ БОКЛУК ЗАДЪЛВИТЕЛНО ТРЯБВА ДА МУ СЕ НАПРАВИ ОДИТ ЗА ХАРЧОВЕТЕ ПО ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ В МИНИСТЕРСТВОТО.

14469

2

случайно прочетох

17.11 2016 в 12:14

Еееее, най-после!
Вече си мислех, че Лукарски е СДС=ЕООД!
Разкарайте го тоя, защото доказано е интересчия и слагач.За липсата на морал, да не говорим!Работейки в полза на партията, сменят жената и той и Воленчо и Бареков и Трайков ...

14344

1

Nibble

17.11 2016 в 11:59

Каква снимка.....Фотографа е хванал много точно "богатата" душевност на индивида.
 
X

Подкастът на OFFNews