В Балчик гласуват за местен парламент, в Главиница и Петърница - за кмет

OFFNews 02 октомври 2016 в 09:32 4208 0

Снимка БГНЕС - архив

В Балчик ще се състоят избори за общински съветници. За 21 места в общинския съвет се състезават 120 претенденти от осем формации. До новия вот се стигна след като Административният съд в Добрич обяви изборите за общински съветници на 25 октомври 2015 година за недействителни поради нарушения при отчитането на бюлетините. Върховният административен съд потвърди това решение.

Частични избори за кмет на община Главиница, Силистренска област, са насрочени за днес. Трима са регистрираните кандидати за кмет на общината в ОИК. В общината право на глас имат над 10 500 избиратели в 23 населени места. Ще работят 25 секционни избирателни комисии. 

Произвеждат се частични избори за кмет и на плевенското село Петърница, община Долни Дъбник. За кметското място се състезават шестима кандидати - Йонко Данов, издигнат от ГЕРБ, Мустафа Исмаилов - от ДПС, Тодор Попов - от НДСВ, Асен Петров - от БСП, Николай Тотев - от Реформаторския блок, и Николай Владимиров - от ВМРО-БНД. Две избирателни секции ще приемат имащите право на вот.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови