Уволниха главния секретар на Външно, карал върху "зелените релси"

OFFNews 17 март 2016 в 16:17 12894 20

По нареждане на Борисов уволниха главния секретар на Външно, карал върху

По указание на премиера Бойко Борисов и във връзка с извършена проверка, днес министърът на външните работи Даниел Митов е подписал заповед за освобождаване от длъжност на главния секретар на МВнР Стоян Тодоров.

Тодоров е шофирал служебен автомобил на МВнР и грубо е нарушил правилата за движение в София, в района на Руски паметник, уточняват от пресцентъра на ведомството. 

В сряда в социалните мрежи беше разпространена снимка на автомобил, който минава по зеленото трасе на трамвая около Руски паметник. Справка показва, че автомобилът е на Външно. Случаят получи гласност само няколко дни, след като друг автомобил заседна на тревната площ. 

Стоян Тодоров е назначен за главен секретар на МВнР точно преди година - на 11 март 2015 г. Преди това е бил главен секретар в агенция Електронно-съобщителни мрежи и информационни системи. Между юли 2002 г. и август 2010 г. е бил главен секретар в Агенцията по енергийна ефективност (АЕЕ) към Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. От 1999 г. до 2001 г. също е бил главен секретар в МВнР, а преди това - от октомври 1992 г. до октомври 1999 г. е бил началник на отдел и след това заместник-изпълнителен директор в Агенцията по приватизация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!