Училище на Фехтуллах Гюлен има в Бояна

OFFNews 21 юли 2016 в 10:46 10616 7

Духовникът Фетхуллах Гюлен, сочен от турския президент Реджеп Ердоган за мозъка зад опита за преврат срещу него, има училища у нас. Едно от тях е в "Бояна". 

Това заяви лидерът на НПСД Корман Исмаилов по бТВ. По думите няма как училищата да не са известни на ДАНС, тъй като навсякъде по света се работи с официалните власти. 

Организацията, създадена от ислямисткия проповедник Фехтуллах Гюлен, има училища и в България, обяви вчера посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче, по БНТ. 

Лидерът на НПСД призова днес да се осигури възможност мюсюлмански проповедници да се обучават не в арабските страни, а у нас: „Нека България да стане център на най-хубавия ислям, който аз твърдя, че в България се живее”, заяви Исмаилов. 

„Уикилийкс” публикува хиляди писма от партията на Ердоган, като в тях се обсъжда и публикация, според която НПСД е създадена с цел да прокарва интересите на Турция. Корман Исмаилов категорично отрече и заяви, че не се бори с Лютви Местан за вниманието на Анкара. „За мен важното е доверието на български избиратели”, подчерта той. 

„Имаме извънредно положение, ограничават се определени права и свободи, за да се гарантират основните и най-важните. До вчера самолети бомбардираха хората, танкове стреляха по парламента”, коментира Исмаилов неуспешния преврат в Турция. Той призова турските власти да спазват правото на страната и масовите уволнения да са по закон за лустрация, а не произволни.

По отношение на смъртното наказание и евентуалното му връщане, депутатът от РБ посочи, че обикновено то не предотвратява това, заради което е било въведено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови