Tурското държавно радио: Партиите на Местан и Дал ще се обединят срещу ДПС

OFFNews 15 януари 2017 в 15:42 15640 11

Снимка Сергей Антонов - OFFNews

Лютви Местан.

Българската редакция на държавното радио Türkiye'nin Sesi Radyosu обяви, че ДОСТ и Народна партия "Свобода и Достойнство" планират да обединят силите си на предстоящите избори срещу ДПС.

Дословно съобщението на базираното в Анкара турско държавно радио гласи:

"Същевременно, според някои новини, лидерът на партията ДОСТ Лютви Местан и лидерът на Народна партия "Свобода и Достойнство" Касим Дал(неформалният - бел. ред) смятат да обединят силите си на предстоящите избори срещу Движението за права и свободи. Като доказателство за това се сочи и фактът, че двамат заедно са участвали в поменната церемония в Могиляне."

Става дума за поменната церемония на 26 декември 2016 г. за жертвите на т.нар. Възродителен процес.

В съобщението на Türkiye'nin Sesi Radyosu се казва, че "на тези церемонии присъстват представители и на турските политически партии. Допреди две години тези церемонии се организираха под егидата на ДПС, но през предходната година церемонията бе организирана от водената от Лютви Местан партия ДОСТ и от партията на Касим Дал НПСД".

Припомняме, че през февруари миналата година базираното в Анкара държавно радио беше едно от първите, което съобщи новината, че "в България ще бъде учредена нова турска партия с председател Лютви Местан."

Тогава TRT цитира следното изказване на шуменския депутат Айдоан Али: "След последните събития под външен натиск бяха извършени действия от Ахмед Доган, накърняващи личното достойнство на хората, и маските бяха свалени. За да възразим срещу тази несправедливост, ще съставим нова формация с председател Лютви Местан".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13214

12

XR4

16.01 2017 в 00:53

Умен,не вярвам,че разиграват такава многоходова комбинация-просто в България това не е необходимо.Последните 25год доказаха,че политиците ни могат да достигнат до колосална наглост и да им се разминава-такъв е матряла.По скоро ми приличат на ВИС с/у СИК.

77927

10

El Commandante

15.01 2017 в 21:32

Чичолина, аз лично Стефан Цанев съм го чел.
И след като съм го чел, не искам да го слушам.

77927

9

El Commandante

15.01 2017 в 21:31

XR4, точно така е, НО, звучи твърде хубаво за да е истина.
Аз надушвам некаква преебушка в целата работа, тея катили не работят за България, ни едните ни другите.

13214

6

XR4

15.01 2017 в 20:12

Колкото по-раздробен е "електората" на ДПС , толкова по-добре.Така и турското мекере Местан и руското мекере Доган губят сила.