Трайчо Трайков към ЦИК: Спазването на закона не е пожелателно

OFFNews 03 февруари 2017 в 09:19 5772 1

"Ако ЦИК са имали тревога за това, че не са в състояние да изпълнят закона, те са разполагали с достатъчно време да поискат удължаване на срока", заяви пред bTV Радио политическият говорител на Нова република Трайчо Трайков по повод задължителното въвеждане на машинното гласуване във всички избирателни секции.

"Спазването на закона не е пожелателно. Понякога и хора, и организации не го спазват и затова си носят последствията. Ако вие и аз решим да не го спазваме, вероятно няма да ни се размине ей така. Спазването му в този случай дава сигурност на изборния процес. При обикновеното гласуване имаме 20 до 30 процента невалидни бюлетини. При машинното процентът е нула", добави политикът от Нова република.

Според Трайков Нова република няма да повтори грешката на Реформаторския блок да прави коалиции като механичен сбор.

"Там бяха събрани хора, които просто запълниха листите под общо име, а след изборите действаха като отделни партии в свой интерес. Няма смисъл от такова обединение", каза той.

Според него обаче опитът от минало е бил ценен, тъй като му показал с кого иска да работи и с кого не.

"Имам надежда, че хората, с които искаме сме заедно ще се обединят около нас и нашите идеи до деня на изборите" каза Трайков за учредяването на Нова република.

Според него в системата от кризи, в която се намира България, единственият начин да бъдат решени трайно проблемите е инвестиции в образованието.

"Това реферира и към демографската криза и към пазара на труда, и към инвестиционния климат. А не на последно място към доходите", добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

03.02 2017 в 12:41

Според него обаче опитът от минало е бил ценен, тъй като му показал с кого иска да работи и с кого не.

Е добре де, ти като един бивш нагонен министър на светинята Му, сега от дистанция на времето и натрупаните поуки от грешките плюс опита, ЩЕ СЕ КОАЛИРАШ ли с герб или да?
раданът какво измъца по въпроса?
 
X

Подкастът на OFFNews