Този парламент беше полезен за България, смята Реформаторският блок

OFFNews 26 януари 2017 в 12:20 3288 3

„Отчитаме работата на 43-то Народно събрание като полезна. Промените в Конституцията не са толкова дълбоки, колкото искахме, но вчера докладът на Европейската комисия отчита като успешни тези стъпки. Оттук насетне прилагането на закона е в ръцете на ВСС.“

Това каза в декларация от името на Реформаторския блок Найден Зеленогорски в последния работен ден на депутатите.

Той обясни, че Реформаторският блок е била една от най-активните формации в парламента, като е предложил 140 законопроекта, от които 90 по тяхна инициатива.

„За първи път от 27 години парламентът прие нов образователен закон, нови учебници, стандарт и пари за наука, а заплатите в системата на образованието бяха увеличени с 10%", коментира той. 

Депутатът определи като положително спирането на течовете в здравеопазването и насочването на средствата към пациентите, болниците и лекарите. 

Той обясни, че за първи път от 7 години в бюджета за 2017 г. има излишък, а икономическият ръст е 3,5%. „Това са данни, които поставят България на една от водещите позиции по икономически ръст в ЕС“, подчерта той. Зеленогорски каза, че това е непостижимо за нито едно ляво управление.

Народният представител изрази надежда, че следващото Народно събрание ще има волята да приеме антикорупционния закон и да продължи с реформите в съдебната система.

Зеленогорски призова за честни избори и благодари на Цецка Цачева и на ръководството на НС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

3

Denis Rizanov

26.01 2017 в 13:05

Тоя Плевенск има нещо прокълнато в него. Глей само кви са му аватарите-народни представители: румен запалката, цачка стругарката, тоя борсук... Абе един читав няма от там.

29585

1

Izalina

26.01 2017 в 12:36

Да.
Горе-долу полезен с това, че узря да отмени към края си някои законодателни абсурди, които прие в началото.
Повтарям - Някои!