Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Цветанов за обвинените министри: Като знаеш, че не си виновен, няма от какво да се притесняваш

OFFNews 23 ноември 2016 в 11:23 3836 0

За мен е важно, че човек трябва да отстоява принципната си позиция в съдебна зала - аз съм минал през този период, когато знаеш, че не си виновен, няма от какво да се притесняваш и когато приключат подобни процеси, излизаш много по-силен". Това коментира в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Срещу него също се водиха дела, които приключиха с неговото оневиняване. 

Цветанов коментира политическата криза в страната. Първо той коментира промените в Изборния кодекс заради референдума на Слави, които омбудсманът Мая Манолова внесе преди дни. "ГЕРБ категорично е застанала с позицията да се съобразим с тези над 2,5 млн. български граждани, които дадоха гласа си за мажоритарната система“, заяви Цветан Цветанов. „Колкото по-скоро започне разглеждането на промените в Изборния кодекс, толкова по-добре. Няма как да не минем през дискусии и обществено обсъждане по този въпрос“, каза още той.

На второ място Цветанов коментира и предстоящото връчване на мандатите на партиите: "ГЕРБ е взела категорична политическа позиция, която е да се върне мандата за съставяне на правителство. БСП също има такава позиция, че ще върне мандата. ГЕРБ и БСП имат 120 народни представили и без тях няма как други политически формации да формират мнозинство", каза той. Цветанов е категоричен, че ГЕРБ няма да подкрепят и мандата с патриотите. 

Цветанов коментира още, че другата седмица ще има КСНС, на който ще присъства и новоизбраният президент Румен Радев, всички парламентарни групи и изпълнителната власт, за да се търси политически консенсус. По думите му най-ранната дата за провеждане на предсрочни парламентарни избори е 20 март, а 2 април е най-късната дата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!