Цветанов за РБ: Не може да имаш 7 кмета и да се хвалиш

Ивайло Анев 05 ноември 2015 в 13:21 2761 5

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов

"Ако изминалите местни избори бяха парламентарни, Реформаторския блок нямаше да влезе в парламента", заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По думите му от партията на Бойко Борисов отдавна молят реформаторите да бъдат по-смирени.

"Трябва да отчитаме реалните резултати от местните избори. Ако бяха парламентарни, надали щяхме да имаме възможност да разчитаме на тяхната подкрепа", категоричен беше Цветанов.

"Защото не може да имаш 7 кмета, които да си спечелил с общо 20 хил. избиратели и да казваш, че си постигнал голям успех, и си се легитимирал в публичното пространство", обърна се той към лидерите в Блока.

По думите на Цветанов в момента най-важното е партиите да се водят от националния интерес. "И днес, когато имаме стабилно правителство на фона на всички съседни държавни, ние трябва да запазим тази стабилност", категоричен беше той.

Според него дори някои неща да не се харесват на ГЕРБ, ще трябва да ги преглътнат, за да може коалицията да върви напред.

Зам.-председателят на ГЕРБ коментира и отхвърленото президентско вето върху закона за закона за военното разузнаване. "Имаше много възможности за дискусия и депутатите ни гласуваха по съвест", обясни той. По думите му аргументите на експертите на ГЕРБ са били по-силни от аргументите на премиера Бойко Борисов и президента Росен Плевнелиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови