Цветанов вече не бил приятел с Янева, не я виждал от 4 години (видео)

OFFNews 17 ноември 2015 в 11:59 4203 5

"Нито имам някакво отношение, нито съм се чувал, нито искам да се виждам с госпожа Янева и това го правя повече от над 4 години".

Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред bTV.

Първоначално Цветанов определи информацията, че с Янева са били семейни приятели като "едно допълнително внушение в публичното пространство". След това обаче призна, че са били именно такива.

"Да, можем да кажем, че сме били семейни приятели, но когато започнаха съдебните ми дела и беше повдигнато обвинението, аз съм прекратил всякакви възможна комуникация и не се интересувам както от нея, защото имам достатъчно други ангажименти", каза той.

Цветанов каза още, че не иска да бъде замесван в скандала със записите, на разговори между бившия председател СГС Владимира Янева и бившия съдия Румяна Ченалова, които публикува сайтът "Биволъ".

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов заяви, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров е трябвало да бъде задържан още в нощта на 23 октомври, когато атакува НАТФИЗ. Той каза, че на мястото на Бъчварова би направил именно това.

"Първото, което щях да направя, е да уведомя председателят на парламента и в координация с прокуратурата, щяхме да предприемем действия за задържането му на място", заяви Цветанов.

Той коментира и терористичните атаки в Париж, като заяви, че светът вече е различен.

"Европа вече е различна и в последните 12 – 15 месеца има промяна на законодателствата в много европейски държави, за да можем действително да отговорим на това предизвикателство и тази потенциална заплаха, която има всеки ден за възможност за терористичен акт", добави той.

По думите му момента по данни на Фронтекс над 750 000 бежанци са преминали в Европа, от които около 350 000 са влезли по Балканския път.

"България полага максимални усилия, за да ограничи този поток и Турция се явява ключов партньор в правенето на тези политики, които са гарантиращи сигурността на Европейския съюз", обясни Цветанов.

Той допълни, че само за октомври по данни на Върховния комисариат за бежанците на ООН 218 000 са лицата, които са влезли в Европа, от които 210 000 са влезли от Гърция.

"Няма държава в Европейския съюз, която да е защитена, но трябва да се полагат максимални усилия, за да се подобри взаимодействието между институциите в съответната държава. Трябва да има безпрецедентно партньорство в трансграничното сътрудничество", каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови