Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Цветанов: Спечелихме вота и в Лом, благодаря на Пенка

OFFNews 01 декември 2015 в 10:56 2525 0

Пенка Пенкова

2015 година е най-успешна за ГЕРБ като присъствие в местната власт. Преди проблем беше слабото ни представяне в малките населени места, но сега имаме 1020 кметове на малки населени места, което е двойно увеличение на резултата ни. Най-големият успех, който постигнахме, са 129 кметове на общини – увеличение с 35 кмета от 2011 година.

Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който представи анализ на резултатите на ГЕРБ от местния вот. Като основен проблем Цветанов посочи големия брой недействителни бюлетини. „На тези избори имаме 458 000 недействителни бюлетини за общински съветници – това са гласоподаватели, които не са отчетени. Като най-голяма партия, ГЕРБ се е лишила от една сериозна бройка общински съветници”, отбеляза той, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.   

Зам.-председателят на ГЕРБ призова да се намали напрежението с коалиционните партньори, което е имало на места по време на предизборната кампания. „Искаме да бъдем партньорите с представителите на общинската власт и да работим заедно”, обясни Цветанов. Той обяви, че в предстоящите няколко месеца са планирани посещения във всяка една област, за да бъдат направени детайлни разбори на резултатите по места. „Сега е нужна сериозна и активна работа. Всички кметове и общински съветници трябва да допринесат за подобряване на работата на местно ниво. Общинските съвети трябва да са функционални и да подпомагат кмета. Ще провеждаме и регионални кръгли маси с евродепутатите от ГЕРБ, с цел развитие на регионите”, заяви Цветанов. 

Цветанов посочи, че наистина е удовлетворен от постигнатия резултат в Петрич, където ГЕРБ има една много добре мотивирана структура. „Петя Аврамова и Калин Каменов дадоха нестандартно решение за ситуацията във Враца. Един успял млад човек, какъвто е Калин Каменов, даде стимул на младите хора да излязат и да гласуват. Трябва да дадем тласък на целия регион – в Монтана и Видин също колегите се представиха отлично“, каза Цветан Цветанов. Той подчерта, че всичко, което се случва в Кърджалийска област, е благодарение на енергията, която дава Цвета Караянчева. „Не забравяйте връзката с хората – това е разковничето към успеха“, категоричен бе председателят на ПГ на ГЕРБ.

Като слаб резултат Цветан Цветанов посочи Добрич. „Това е областта, която се представи най-зле на изборите, за съжаление. Всички мислехме, че Детелина Николова е безспорният лидер в Добрич – нищо не водеше до това, което се случи на изборите. Трябва да възродим доброто име на Добричка област. Нужно е да запазим поне на 30% ентусиазма на срещите, които направихме по време на предизборната кампания. Трябва да бъдете сред хората и да бъдете инициатори на идеи“, обясни Цветанов.

Той поздрави Шуменската организация на ГЕРБ за пробива, който е направила в тази трудна област. „В област Сливен успяхме да победим, което показва сила и стил- поздравления за всички, които пробиха на места, където беше много трудно и дори немислимо да победим преди години. Стефан Радев започна от разпознаваемост нула и постигна успешен резултат“, каза Цветанов.

Той бе категоричен, че областният координатор на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев и новият кмет Добри Беливанов са постигнали една наистина историческа победа. „В Хасково започнахме от нулата и успяхме да победим – постигнахме демокрация в Хасково. От учредяването на ГЕРБ, най-зареденото предизборно събитие, което сме провеждали, беше това на площада в Хасково през тази кампания“, посочи той.

Цветанов заяви, че ГЕРБ е върнала доверието към организацията във Видин. „Много трудно се правят политики в Северозапада, но съм убеден, че с общи усилия ще постигнем добър резултат“, каза зам.-председателят на ГЕРБ. Цветанов благодари на областния координатор на ГЕРБ в София област Галя Георгиева за положените усилия да върне духа в областта. „Най-голям е успехът на ГЕРБ в Габрово и Ямбол – имаме 4 от 4 общини. В Русе имаме 6 от 8 общини. Убеден съм, че на следващите избори ще имаме 8 от 8“, подчерта Цветанов.

Той благодари и на структурата на ГЕРБ в Пазарджик за постигнатите победи, но обясни, че там Найден Шопов трябва да положи големи усилия. „Постигнахме голяма победа и в Лом, благодаря на Пенка, че стана част от силния отбор на ГЕРБ. Петър Паунов от Кюстендил също вече е част от ГЕРБ“, каза още Цветанов. 

-------------

Кметските избори в Лом бяха спечелени от Пенка Пенкова

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews