Цветанов: Не съм във война с Бъчварова

OFFNews 13 март 2016 в 07:30 3009 1

Цветан Цветанов

Не съм във война с министър Бъчварова, отпадането на текстове от Закона за електронната идентификация по никакъв начин не трябва да се възприема като саботиране или спиране на електронното правителство и на електронното управление.

Това заяви снощи в Хасково председателят на вътрешната комисия в парламента Цетан Цветанов. Текстовете, които регламентират чиповете в новите лични карти, отпаднаха по предложение на Цветанов, което предизвика остра реакция от страна на реформаторите.

„С какво може да спрем електронното управление, при положение, че може на кредитни карти и други магнитни носители да бъдат слагани подобни електронни чипове и по този начин да се създаде възможност да се осигури тази услуга, която може да бъде предоставена на българските граждани. Това е част от развитието и съвременните технологии”, възмути се депутатът.

Попитан дали обявява вътрешна война на министър Бъчварова, той отвърна, че това са спекулации и не води никакви войни с никого. „Когато има понякога различни мнения, не трябва да ги възприемаме като война, а като част от нормалната работа на функциониране на българските институции”, допълни той.

По думите му мястото на подобни текстове, ако се прецени че са необходими, е в Закона за документите за самоличност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови