Цачева не би оттеглила доверието си от Орешарски, Трайков: Ето какво ви предлагат!

OFFNews 10 октомври 2016 в 14:09 9008 17

Кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков коментира изказването на кандидата на ГЕРБ за президент Цецка Цачева, че въпреки протестите не бил оттеглила доверието си от кабинета на Пламен Орешарски, както тогава го е направил сегашният президент Росен Плевнелиев.

„Днес по Нова телевизия г-жа Цецка Цачева даде да се разбере, че на мястото на президента Плевнелиев и на стотиците хиляди протестиращи, не би оттеглила доверието си от кабинета Орешарски. Ето какво Ви предлагат да си изберете! Защото аз и от ген. Радев очаквам същият отговор. Тези хора нямат силата да бъдат свободни", написа Трайков във Фейсбук.

След него позиция по въпроса взе и лидерът на ДСБ Радан Кънев:

„Президентът е пазител на закона от крайна инстанция, последен окоп пред беззаконието и заграбването на държавата. И преди повече от три години, президентът Плевнелиев изигра тази конституционна роля достойно и смело, и плати огромна цена за това решение - стана жертва на медийната машина на мафията“, написа Кънев.

Той добавя, че днес кандидатът на ГЕРБ г-жа Цачева е заявила, че не би постъпила по този достоен начин.

„Би се снишила, както повелява етичният кодекс на двете партии, в които е членувала. Кандидатът на БСП, генералът без лампази Радев, не отговори. Нямаше как да отговори, защото избяга от дебат с уж основния си противник. Двете "системни" (по Цветанов) партии разиграват отблъскващ театър, но не могат да прикрият истината - че са две от трите лица на управляващото статукво...“, слага многоточие Кънев.

А Цецка Цачева днес остана сама на стола в Нова телевизия, след като кандидатът на БСП Румен Радев не се появи на първия дебат помежду им. По-късно Радев отговори, че не е е отишъл, защото „няма да си размества графика заради призовки“.

В пространното си интервю за Нова тв Цачева отказа да даде оценка на работата на настоящия държавен глава Росен Плевнелиев, като заяви, че би било нескромно да го коментира като кандидат за неговия пост, но след това изтъкна, че все пак сегашният президент е водил мандат в трудни години.

Цачева обаче наистина все пак каза, че на негово място не би оттеглила доверието си от правителството на Орешарски по време на големите протести през 2013 година, тъй като смята, че президентът трябва да може да работи с всяко правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12530

17

синя сова

11.10 2016 в 11:47

№ 16-Трайчо не избягва никоя тема и винаги отговаря ясно и точно.И днес по БТВ беше перфектен ,и по темата за бежанците.А на № 15 ще кажа,че баба цоцолана го е казала това за Русия ,като столица и Брюксел ,като държава.Има си запис на нейното интервю на сайта на БТВ!На Трайчо му пожелавам УСПЕХ!България има нужда точно от такъв президент!

25665

15

Victimized

10.10 2016 в 15:58

Какъв дебат ве хора , дори и да има такъв какво мислете че ще чуете ? Аз мога да ви кажа , изтъркани клишета директно извадени от речи на Обама и Меркел , в стил Плевню , взаимни обвинения в комунизъм и обвързаност с ДС , обещания за реформи които никога няма да бъдат споменати в рамките на мандата , в общи линии всичко което се чува предизборно , единственото ново ще е темата с бежанците , която определено е коз в ръкава на БСП , Трайчо ще я избягва като лайно на пътя , понеже нали той е десен а десните слушкат ЕС и там каквото се каже . Никакви изненади няма да има ......

12071

14

Elle

10.10 2016 в 15:49

Не е казала подобно нещо, Трайчо може да си плямпа простотиите, но е неприемливо една медия да си позволява подобни маниери.

12530

12

синя сова

10.10 2016 в 15:22

№ 10 -А за баба цоцолана какво ще кажеш?Тя с кого може да направи дебат?След като сама по БТВ реши ,че Русия е столица ,а Брюксел -държава...

10538

11

Black Hex

10.10 2016 в 15:18

Нека си спомним как Гоце стана президент

Или си малък, или си прост. А най-вероятно и двете щом не помниш, че коня влезе в киреча при тройния дебат между него Бонев и Първанов. Излагацията беше толкова голяма, плесницата беше така шумна, че бракоразводния кон офейка още в нощта на изборите и после се кри година и половина и не даваше никакво интервю. Даже си мисля, че по-голямата част от времето не беше в България а в Швейцарския дом на жена си.
Коня сам се би на тези избори, отвращавайки всички нормални и свестни хора с постъпката си.

25665

9

Victimized

10.10 2016 в 15:12

Тр. Тр. бих го поканил аз на дебат , но той му е удобно да дебатира с кръгли идиоти като ЦеЦа и другите кандидати , да си направи дебат с Митьо Пищова , ще изпъкне много в очите на такива като леля ти Влади .......