Светльо Витков в декларация: Много ша Ви замоля… аре, стига с тия драми!

OFFNews 15 септември 2016 в 16:18 16475 4

Председателят на ПП "Глас Народен" Светльо Витков излезе с декларация и обръщение към своите избиратели основно решението на партията да се коалира със "Зелените" за президентският вот през ноември.

"Не зная каква е цената на тези президентски избори, предвид великите дела, с които останаха в историята българските президенти досега, но вземайки под внимание нападките и злобата, бълващи се в политическото пространство към всеки един кандидат, явно тази цена е много висока", започва декларацията си Витков.

През последните дни "Глас Народен" и "Зелените" отнесоха множество критики в социалните мрежи относно решението за коалиция.

Към момента те все още не са обявили имената на кандидат-президентската двойка.

В обръщението до "петлите" (избирателите на "Глас Народен") Витков дава отговор на въпроса "Защо със "Зелените"?

Цялото писмо на Витков без редакторска намеса:

Уважаеми петли,

Не зная каква е цената на тези президентски избори, предвид великите дела, с които останаха в историята българските президенти досега, но вземайки под внимание нападките и злобата, бълващи се в политическото пространство към всеки един кандидат, явно тази цена е много висока.

Глас Народен, заедно със Зелените ще излезем в обща кандидат президентска двойка, с ясната мисъл, че за да спечелим, за нас трябва да са гласували 49% от негласуващите досега българи, а ако това се случи, ние спокойно може да си тръгнем от политическата сцена, защото обществото ни ще се е събудило и България няма да има нужда от „Спасител”, но това за момента и за жалост, е една мечта.

На въпроса: Защо със Зелените?

Защото сме близки по идеи, по инициативи и сме част от обществото, за разлика от партиите, участвали и участващи в управлението на България. Не партиите правят хората, а хората правят партиите. Активните хора ги създават и развиват, а ако в тях има и почтеност, какво по-естествено развитие от това да обединят сили в битка по конкретни каузи?

На въпроса: Нали не правим коалиции?

За 5-те национални избора, през които преминахме за 3 години, постигнахме резултат от над 1%. В София имаме резултат дори над 3%, но София не е България.

Пред нас като политическа партия стоят четири възможности:

1. Продължаваме сами и на следващите парламентарни избора се борим да увеличим гласовете си на повече от 1%, с ясното съзнание, че не можем да постигнем 4% и не постигаме парламентарно представителство.

2. Продължаваме сами и на следващите парламентарни избори падаме под 1%.

3. Обединяваме сили с други партии, които не са били в управлението на България и се борим за парламентарно представителство, постигаме резултат над 4% и получаваме и парламентарно представителство.

4. Обединяваме сили с други партии, които не са били в управлението на България и се борим за парламентарно представителство, но не постигаме 4%.

Предполагам, че ще има дори хора, които не са доволни от тези варианти, но това ще са хора, за които реалността е фикция.
Отдадох цялото си време и усилия, за да постигнем повече. През тези 6 години се срещнах с различни хора. С доносници и предатели, със подставени лица от други партии и институции, с хора, които търсят път за бързо забогатяване или политическа кариера, с откровени идиоти, както и с много почтени люде. С част от тях преминахме през ситото на времето и политическите битки и останахме заедно. Именно те ще бъдат и нашите представители в парламента, един ден.

Ние не водим битки на всяка цена, но при следващи парламентарни избори, ако не успеем да влезем в Парламента, обезсмисляме съществуването си и на злобния въпрос: Вие участвате само заради субсидията, няма да имаме приемлив отговор.
Ръководството на Глас Народен и лично аз, поехме риска да изберем пътя на обединение, с цел парламентарно представителство на Глас Народен в следващи парламентарни избори.

Всеки член и симпатизант на Глас Народен е свободен да направи своя избор.

Не съм предал никого и не съм се продал на никой,

но много ша Ви замоля… аре, стига с тия драми!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

4

Защо ни занимават с този?

20374

3

Стринка Минка

15.09 2016 в 20:12

Някакви шумове от миманса.
Гъзни звуци поднесени с претенции на моцартова соната.
Айде гугутка ви лелина и при драмита ви.

12065

1

MitovR

15.09 2016 в 16:48

Хич не си купен. Да, ама не...
https://bivol.bg/zelen-hypodil-byala-lisica.html
И как щерката на Бриго Аспарухов все на партии с пари е пиарка? Добър гръб си имаш Светльо. Но те мръсните пари не миришат. Миришат притежателите им.