Супер Любо се ядоса на системата, кандидатира се за независим депутат

Антония Чорева 08 февруари 2017 в 14:11 17326 7

Актьорът Иван Матев, по-известен у нас като Супер Любо, ще се кандидатира за независим народен представител на предстоящите избори на 26 март.

„Българите винаги сме силни във "Фейсбук" и на масата какво трябва да направим, но не го правим“, обясни Матев за OFFNews. Освен него на изборите като независим депутат ще се яви и жена му Гергана Денева, която е юрист. Именно тя ще подготви документите на семейството за изборите.

Остават им само 4 дни, за се регистрират в ЦИК за изборите (срокът за независимите депутати е до 12 февруари) – време, в което те трябва да съберат по 1000 подписа, за да се включат в предизборната битка.

Иван Матев разказа, че неговото семейство са „сърдити млади хора“ на това, че не се спазват законите и на това, че депутатите в парламента не вземат решение в интерес на хората, а в интерес на олигарсите и всичко е продиктувано от един лидер, който им нарежда да гласуват под строй.

Основната цел на актьора, ако успее да влезе в парламента, е именно да работи за хората. „Влизам, за да им попреча. Реших и ще го направя“ – това е основното мото на Иван Матев.

Ето ги и главните мотиви

„Идват поредните парламентарни избори на които някой ще измести някого и ще започне да "папа" народна пара! Не вярвам в партиите, но вярвам, че от всяка ситуация може да се намери поне един изход.
Именно затова, реших ДА ВЛЯЗА, ЗА ДА ИМ ПОПРЕЧА!

Смятам да се кандидатирам, за ИСТИНСКИ НЕЗАВИСИМ, мажоритарно избран народен представител с ясното съзнание, че се заемам с нещо, което не понасям органически! Политиката е неприятно занимание! Но съм баща на три деца и искам те да живеят в един по-справедлив свят! Не ме блазни депутатската заплата, и сам се справям добре, с по-малък ресурс време“, споделя Иван Матев.

Откъде ще е кандидат

Иван Матев е решил да се кандидатира от 27-ми МИР Стара Загора, откъдето е родом, тъй като там го смятали за национален герой.

Матев е бил провокиран и от политическата система за избор на народни представители, от всички неуредици в страната и неспазването на законите. „Аз съм намръщен млад човек“, сподели той.

За него не е редно Изборният кодекс да е направен за партиите – те да могат да се избират в цялата страна, а независим депутат – не. Именно това го е предизвикало да се пребори със системата: „Реших да играя срещу системата“, каза още Матев.

Неговата кампания ще бъде основно в Стара Загора, откъде смята, че има шансове да бъде избран. С плакати, на които ще бъде изобразена черната овца и след нея другите овце, той ще води кампания, чиято цел е да се пребори с партиите, олигарсите и политическата система.

За да влезе в парламента, на Супер Любо ще са му необходими 10 000 гласа на изборите. Също толкова са нужни и на неговата жена, която ще се яви за депутат от район „Люлин“ в столицата с мото да пробие светлина в тунела.

А самият Иван Матев разсъждава - „Ако вляза в парламента като депутат, ще предложа първо да има повече пари за култура, защото децата ни не пишат на български език, второ да отпаднат всички социални помощи и да има безусловен доход от 300 лева за всяко българско семейство, който да се използва само за храна, здраве, сметки и трето - всички депутати да си продадат Мерцедесите, а парите да отидат във фондовете за деца, за да плаща държавата за болните деца, а не както е сега – хората.

И така едно сърдито младо семейство на три деца се кандидатира за парламента - за да се пребори с лъжите на партиите. "Писна ни, нахъсахме се и го решихме за 1 час и ще участваме на тези избори“, обясни Супер Любо, който ако бъде избран, ще е първият супер независим български депутат. А ако го приемат обещава: „Влизам с гол тумбак и така ще изляза!“.

Подписите за него вече се събират, а на стената си във Фейсбук Иван Матев получи и първата заявка от певеца Теодор Койчинов: „На тези и на други избори, ЗА ТЕБ, до зори - ще пея БЕЗ пари!”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

7

Denis Rizanov

08.02 2017 в 18:27

А с радан или ицан в банята влиза ли ти се?

12362

5

nickplam

08.02 2017 в 16:09

Намира се на някакво занимание човечеца!

29585

4

Izalina

08.02 2017 в 15:31

Ако тези двамцата вземат да влязат в парламента, моооже и да повярвам в светлото бъдеще на мажоритарния вот.

21272

3

Гароне

08.02 2017 в 15:23

Нещо не се впечатлих много.

42249

2

Denis Rizanov

08.02 2017 в 15:10

Значи за разни незнайни е.алници дето не могат да си напишат името правилно може, за "Той е дебел" - НЕ МОЖЕ!?
И поркуа бе джанъм, ако смея да попитам?
С какво точно Любчо е по-лош от данона, батсали, онази пача дето чете оди за главатаря си от трибуната на НС и останалата сволоч?
Или само щото ти така си казал/а? СЛУЧАЙНО...
Ма големи капацитете станАхте бе. Скоро време ше трябва човек да ви иска разрешително да се изпърди на воля. Брей дей.а дукократите сбъркани.

14469

1

случайно прочетох

08.02 2017 в 14:49

Първо не е млад (43г), второ няма какво да прави в НС, защото там е цирк, а не театър и трето НС не може да събере всички търсещи си доходна работа!