Стефан Марков: Още оставки трябват в Столична община

OFFNews 25 април 2016 в 16:10 5216 2

Одитният комитет, който наблюдава работата на Центъра за градска мобилност, трябва да подаде оставка, след шефовете на ЦГМ. 

Това заяви за OFFNews общинският съветник от Реформаторския блок Стефан Марков.

Последната промяна в състава одитния комитет е направена от СОС в края на миналата година, когато съветникът от ГЕРБ и член на комисията по транспорт Зафир Зарков е освободен като член на Одитния комитет на ЦГМ, а на негово място е избрана Вероника Манова. 

Марков призовава и премиерът Бойко Борисов да провери за участие на човек от изпълнителната власт в обществени поръчки, свързани с досегашния зам.-кмет по транспорта Любомир Христов, който даде оставка след скандала с "депутатските спирки". Заради него депутатката Ирена Коцева, чийто съпруг е спечелил обществената поръчка за навеси на спирки в столицата, депозира оставка като депутат по искане на Борисов. 

Кметът Фандъкова да направи анкетна комисия за проверка на общинските дружества - ще излязат и други нарушители, не изключвам високопоставени, заяви още Марков. 

Той внесе днес доклад за приемане на Наредба за връщане на старата цена на билета и призова политическите сили в СОС да не си измиват ръцете, а да отменят сами решението си.  

Марков добави, че не изключва още хора на различни високи позиции да са забъркани в нерегламентирани обществени поръчки в София. Според него в анкетната комисия трябва да участват експерти, журналисти и по един представител на политическа сила, като се осигури пълна прозрачност и публичност на проверката, за да отпаднат всякакви съмнения спрямо общината и СОС, а местната власт да се разграничи от корупционните практики.

По думите му, скандалите в ЦГМ няма да спрат до тук. Освен него, има и три транспортни дружества - „Автотранспорт”, „Електротранспорт” и „Метрополитен”, които разполагат с над 200 милиона лева ресурс. Те трябва да бъдат проверени, категоричен бе общинският съветник. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12141

2

nikitzo21

25.04 2016 в 16:49

Ето един жокер за дружеството „Метрополитен” - как така от 2009 г. насам никому неизвестната фирма джи пи груп печели търговете за строителство на метрото.
Hint: джи пи груп = бойко борисов + валентин златев
Hint 2: Това става не без мощната пролетариатска намеса на дъртите комунисти стоян братоев и кирил зайков.