Станишев останал изненадан от кандидатурата на Орешарски за президент

OFFNews 27 септември 2016 в 13:16 3354 2

Бившият премиер и настоящ лидер на европейската левица Сергей Станишев е останал изненадан от кандидатурата на Пламен Орешарски за президент. Това заяви самият Станишев във личния си Фейсбук профил. 

"Вчера бях изненадан от новината, че Пламен Орешарски е издигнат за кандидат президент от Инициативен комитет. Още повече ме учудиха коментарите, че бил моя кандидатура", написа Станишев в социалната мрежа. 

Кандидатурата на Пламен Орешарски стана ясна вчера, като бившият премиер ще се яви на изборите с вице Данаил Папазов, който е бивш министър на транспорта от кабинета на Орешарски. 

Цялото изявление на Станишев по темата: 

Вчера бях изненадан от новината, че Пламен Орешарски е издигнат за кандидат президент от Инициативен комитет. Още повече ме учудиха коментарите, че бил моя кандидатура.

Искам много ясно да заявя, че категорично подкрепям ген. Радев. Той е шансът за промяна и ново начало за България на предстоящите избори. Шанс за външна политика със самочувствие и характер, за истинска грижа за националната сигурност на страната, за социална ангажираност - като признак на една модерна държава.

Многократно съм заявявал, че състезанието на тези избори е между БСП и ГЕРБ. Многото кандидати, които са били свързани с БСП, няма да заблудят гражданите, които добре разбират коя е истинската възможност да се промени статуквото. Очаквам скоро да стане ясно коя политическа сила ще подкрепи кандидатурата на г-н Орешарски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови