Според Нинова платформата на БСП е най-близко до тази на Патриотите

Не си представям визуално, че седя в Министерски съвет, но имам три плана, заяви лидерът на социалистите

OFFNews 23 март 2017 в 08:34 5352 20

Според Нинова БСП е най-близко по платформа с Патриотите

„Най-близки по платформа сме с Патриотичния фронт”, заяви пред Нова тв лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Сигурна съм в победата. За мен победа е да бъдем първа политическа сила и не изчислявам победата в проценти. Имам три плана и три екипа, с които знаем какво трябва да правим от 27-ми март нататък.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по Нова телевизия. Тя бе категорична, че не прави план за загуба. „Няма да загубим изборите. Сигурна съм заради това, което видях в България- много енергия, много желание за промяна, много очакване към нас. Имах усещане за втора серия на кампанията на Румен Радев”, сподели председателят на БСП. 

Ако стане министър-председател Корнелия Нинова има намерение да предприеме няколко бързи мерки: „Ще отменя постановление 208 за заселване на бежанци в български общини. Ако не е приключила концесията на Летище София, ще я прекратя, защото се предава стратегически обект на турска фирма. Ще оттегля жалбата на МС срещу увеличението на винетките. За увеличението на доходите е необходимо време, но по този начин хората веднага ще почувстват облекчение в семейния бюджет.Ще призова президента Радев за КСНС, където да се опитаме да постигнем национано съгласие за суверенитета на България и заплахата от Турция. Ще внеса Закона за общинските и държавни предприятия и ще изтегля оттам политически квоти и назначения. Внасям и Закона за храните, за да помогнем на българските производители. Внасяме нов Закон за предучилищно и училищно образование. ”

Лидерът на БСП поясни, че има екип, който работи за установяване на реалното финансово състояние на държавата. "Бих потърсила резерви в бюджета, за да може държавата да се включи в преговорите на равни условия с частните инвеститори за изкупуване на активите на ЧЕЗ, за да има държавана политика в областта на енергетиката и да се подпомогнат хората.”- обясни Корнелия Нинова. Бюджетът на страната ни и подготовката на българското председателството на ЕС- също ще са сред важните теми, открои приоритетите си председателят на БСП. „Пари в бюджета има да се изпълни поръчката за оборудването, обувките, дрехите на служителите в МВР. Очакваме от тях много за справяне с престъпността." - допълни Нинова.

Тя очаква от екипа си преизчисляването на пенсиите, за да получат хората още през 2018г увеличението. "В дългосрочен план екипът ми работи за няколко неща- изпълнение на икономическата ни програма за подпомагане на малкия и среден бизнес чрез Българската банка за развитие , Българската агенция за експортно застраховане и Националния гаранционен фонд; проект на готовност на частните инвеститори и общините, заедно с държавата, за разработване на фонд Индустрия; план за преодоляване на демографската катастрофа и всички мерки за задържане на младите в България и връщане на онези, които са в чужбина. Каквото е обещано, ще се изпълни"- отсече лидерът на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

20

Red or Dead

23.03 2017 в 20:23

“““..Едно от най-забавните лица от телевизионния екран проф. Юлиян Вучков и легендата от порнофилмите Чичолина ще забавляват зрителите в новия сезон на ВИП Брадър 2017 г., пише България днес......“““



63994

19

Red or Dead

23.03 2017 в 20:20

““Чичолина – порнозвездата, ако не на всички времена, то поне на втората половина на миналия век, обяви, че предстои да се снима в хардфилм, независимо от чукнатите неотдавна от нея 64 лазарника, информира Румен Михайлов, кореспондент на “Монитор” в Италия. Родената като Илона Сталер унгарка уточни пред италианско радио, че ще се развихри пред камерата, както през младостта си, но само ако й дадат пожеланите от нея много пари.““

14355

15

neverland

23.03 2017 в 13:26

Имам едно питане, ама подходете сериозно, че ми е важно за неделята.

Коя партия е носител на автентичното дясно(колкото и неуместно да звучи)? Кои ги възприемате за про десни? Реформаторския блок, в сегашния му вид, или Нова република?