Според Горанов широка коалиция не е "мръсно" нещо, но обществото не е готово за нея

Бившият финансов министър не изключи правителство на БСП

OFFNews 16 февруари 2017 в 08:29 4022 9

Според Горанов широка коалиция не е

Смятам, че някога, когато обществото узрее, ще се стигне до по-широки коалиции. Но когато узрее обществото за това, широките коалиции няма да са мръсно нещо. Дотогава ще са неприемливи и невъзможни.

Така бившият финансов министър Владислав Горанов коментира твърденията за възможна коалиция ГЕРБ-БСП след парламентарните избори през март. 

Според бившия финансист №1 тезата, че ГЕРБ и БСП са изгодни едни на други и използват умело различията в обществото, за да симулират политически сблъсък, е удобна за социолозите. Двете партии имали сериозни различия като размера на минималната пенсия например. 

Той коментира и новите назначения на областни управители, които са близки до БСП и НДСВ. Според Горанов в този случай аргументът, че смяната на губернаторите е заради организирането на честни избори, не работи. "Ние сме далеч от мисълта, че се готвят манипулации", каза той и допълни, че служебното правителство "подготвя терена за следващи процеси".

"В средите на БСП тече една еуфория, в която те смятат, че те ще имат правителство, доминирано от тях, нещо което не е невъзможно като сценарий, но не е добро за държавата", поясни Горанов.

Той каза ъсъщо, че в "ценностната система" на ГЕРБ не се вписват идеите на партията на Веселин Марешки, които звучали популистки. "Не може да се прави политика по този начин", заяви бившият финансов министър. Той обясни, че ако Марешки влезе в парламента, ще трябва да "скъса нишката на успешния бизнес, с който сваля звезди на българските избиратели". 

По отношение на твърденията на напусналия Патриотичния фронт Димитър Байрактаров, че лидерите на Националния фронт за спасения на България (НФСБ) и ВМРО водят задкулисни предизборни разговори с ГЕРБ и БСП Горанов каза, че не е свидетел на "подобни консултации". Той самият не е участвал в такива разговори, но поясни, че повече от две години от ГЕРБ са имали добра комуникация с лидерите на Патриотичния фронт и в този смисъл е нормално да има общуване между тях. "Но комуникация за редене на листи не ни е приоритет", каза Горанов.  

Подготвят ли съвместно управление – ако има престъпления, незавидимо кое правителство е на власт, те трябва да бъдат извадени. Ако се пресолява мандгжата и се търси наказателите производства се използват като политически аргумент, това чеве става друго, защото съдебната система става част от полотическия зижовт. Колегите от РБ са естествените ни партньори. Това, че те пордължават да тъсят формата в който да увеличат резултата си – те постоянно се преформатират в различни хриморавия, тона не оже да е проблем на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

7

Nik68

16.02 2017 в 14:17

И кои са тези хора Нострадамусе. Кои да не са виждаме, описал си ги, но много постно според мен, аз бих добавил и всички кадри във и около правителството Станишев или Сакскобурготски или Орешарски. Защото доколкото аз си спомням и при тях не бяхме цъфнали и вързали. При тях вилнееха като у дома си наистина мутри, кардяха и със задниците си, на няколко пъти фалираха държавата. Късичка памет няма що. Говорим само за да не си мълчим Нострадамусе.

18551

6

Нострадамус

16.02 2017 в 11:10

Тоя път бeше ПОРЕДНИЯТ и ПОСЛЕДНИЯТ ПРОВАЛ на КАБИНЕТА БОРИСОВ, след който БЪЛГАРИТЕ ИЗТРЕЗНЯХА И ПОУМНЯХА ЗА ДА ИЗБИРАТ ЗА УПРАВЛЕНЦИ ХОРА С ОБРАЗОВАНИЕ, ПОЛИТИЧЕСКА, ПРАВНА, ИКОНОМИЧЕСКА И ДИПЛОМАТИЧЕСКА КУЛТУРА И МЪДРОСТ ДА УПРАВЛЯВАТ СПРАВЕДЛИВО И ДАЛНОВИДНО, А НЕ МУТРИ, ПРЕСТЪПНИЦИ, КРАДЦИ и ПОЛУГРАМОТНИ ПОЖАРНИКАРИ.

42249

5

Denis Rizanov

16.02 2017 в 10:30

И що тогава като стане дума за фейсбукбореца радан надавате вой? Ми и той е в калабалъка бе. И той коалиционен партньор го играеше година и косур. И то забележи - след като преди изборите КАТЕГОРИЧНО И ЯРОСТНО отричаше, че такова нещо е възможно. Един вид "само през трупа ми."

8982

4

Росен Миленов

16.02 2017 в 10:29

Всички сте за затвора! Публичен наказателен съд за всички политици от прехода и конфискация на заграбените милиарди, друг път за спасение на България няма.Сигурен съм, че това скоро ще се случи. Аз направих първата стъпка. Виж това http://dogovorat.com/
Росен Миленов, бивш служител на ДАНС и МВР

42249

2

Denis Rizanov

16.02 2017 в 09:37

Такава "широка коалиция" е като груповия секс. После всички ги е срам, мънкат и гледат гузно в страни.
Едни се целуваха на Орлов мост и после се крият в турското посолство или бягат далеч, чак в Брюксел. Тези не знам докъде мислят да стигнат след коалицията, но едно е сигурно - няма да могат да останат в България след това. Гаранция.

29585

1

Izalina

16.02 2017 в 09:29

Ами аз и за други примери се сещам.

Ценностна система, стабилност, интеграция, промяна, популизъм ...

И това не бяха мръсни думи. До неотдавна.
 
X

Подкастът на OFFNews