Спор: БСП се кланя на сатрапа Живков. Не, демокрацията е уруспия!

OFFNews 31 май 2016 в 09:03 12410 108

Тая уруспия демокрацията..., такава е, защото се продава, всеки може да я купи. 

Това коментира Костадин Чакъров, политически съветник на Тодор Живков, по повод поднасянето на цветя пред паметника на бившия първи в Правец от лидера на БСП Корнелия Нинова и ръководството на партията. "Искам да поздравя Корнелия Нинова, защото спази едно правило - жените служат по-вярно", каза Чакъров. 

„Важно за българското общество е да знае истината за историята, такава каквато е, а не такава каквато са я написали комунистическите апологети”, заяви Асен Генов от „Протестна мрежа” по Нова тв. „Живели сме във време на изключително сериозен терор, особено до 1956 година. Говорим за десетки хиляди избити хора без съд и присъда. Тогава другарят Живков е бил политически съветник на народната милиция. Дали е редно една съвременна политическа партия, за каквато БСП претендира да бъде, да прави поклонение пред паметника на такъв сатрап? Бих отговорил с въпрос: Редно ли е германска партия да поднесе цветя на паметник на Хитлер? Или италианска на паметник на Дучето? Комунистите ще се поклонят на паметник и на Карлос Чакала", каза Асен Генов.

"Да се върнем по-назад. Какво се е случило преди 9 септември, за да се отиде на такава разправа? Да видим Първата световна война - кой разстреля Владайското въстание, кой преби Александър Стамболийски до смърт? Отрязани са гърдите на Вела Пеева", контрира Чакъров. 

"Едната вина не оправдава другата вина", коментира Асен Генов.

"Както искате наречете Тодор Живков - диктатор, султан, падишах... Историята поставя всички на мястото си. В България има три имена - Стамболов, цар Борис и Тодор Живков", заяви бившият съветник на последния комунистически лидер. 

Изпълнителното бюро на БСП ще заседава днес в Благоевград, членовете на ръководството ще поднесат цветя пред паметника на Димитър Благоев. 



Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

106

El Commandante

31.05 2016 в 22:40

Ма то тва не е било нарочно бе, просто вместо предупредителен изстрел над кърмата, некой те е шибнАл под ватерлинията...стават такива неща в съвременното корабоплаване....

77927

102

El Commandante

31.05 2016 в 21:59

"Абе системата ли се е бъгнала или има нови правила,които съм пропуснал?"

Сайта е бъгав цел следобед днеска, Бай Тошо е виновен!
 
X

Да помогнем на украинските деца!